Halloween-tunnelmissa

Tämän viikon postauksessani teemana on Halloween, tuo Amerikasta Eurooppaan rantautunut karkki ja kepponen -päivä. Todellisuudessa Halloween pohjautuu kelttiläisten kulttuurien syksyiseen sadonkorjuujuhlan samhainiin. Henkien pelättiin vievän ihmisiä tuonpuoleiseen ja siitä syystä sytytettiin ulos tulia karkoittamaan henkiä. Suomessa vastaavanlaiset uskomukset liitetään Pyhäinpäivään, jolloin pyhien miesten ja martyyrivainaiden uskottiin liikkuvan. Amerikassa Halloween juhlaa vietetään lokakuun viimeisenä päivänä. Suomessa juhlien viettäminen on jakautunut kahdelle viikonlopulle koska Pyhäinpäivä sattuu usein marraskuun ensimmäiselle lauantaille.

Watsonin perheen jäsenillä on jo tähän mennessä ollut viidet Halloween juhlat ja kahdet on vielä tulossa. Tänä vuonna on sattunut poikkeuksellisen paljon juhlia viikon sisään. Lapsilla on ollut kavereiden syntymäpäiviä Halloween teemalla. Harrastuksissa, koulussa ja iltapäiväkerhossa on myös ollut omat kauhujuhlat. Lisäksi viime viikonloppuna tietysti pienimuotoinen karkki ja keppos-kiertue naapurustossa ja herkuttelut omalla porukalla kotona. Katsotaan vieläkö tulevana viikonloppuna tulee keppostelijoita ovelle.

Herra Watsonin mielestä myös kauhuleffat kuuluvat Halloween aikaan oleellisesti. Itse olen vähän kevyemmän elokuvan katselija, mutta viikonloppuna lupasin vuokrata kauhuleffan Herra Watsonin kanssa  Makuuni nettivuokraamosta. Tällä hetkellä meillä on mielessä Lights Out, mikä kertoo Rebecca tytöstä joka luulee jättäneensä lapsuuden pelot taakseen muutettuaa kotoa pois. Rebecca ei tiennyt mikä lapsuudessa oli totta ja mikä ei. Perheen äitiin oli kiintynyt pelottava olio joka aiheutti perheen lapsille pelottavia selittämättömiä tapahtumia kun valot oli sammutettu. Pelkkä kuvauskin saa äidin ihon jo kananlihalle. Katsotaan miten elokuvan katselulle käy. Lisää kauhuleffavinkkejä löytyy Watsonin Facebook sivuilta. Suosituksissa mm. The Conjuring 2, The Other Side Of The Door, The Witch ja The Ouija Origins

Vanhempien lasten kanssa luvattiin viettää viikonloppuna elokuvailta ja katsotaan Watson Makuunista fantasiaromaaniin pohjautuva Liisan Seikkailut Peilimaailmassa. Liisa eli Alice palaa vuosien seikkailujen jälkeen Lontooseen ja löytää sieltä taikapeilin ja ystävänsä Alamaailman mielikuvituksen valtakunnasta, jossa seikkailee myös Hullu Hatuntekijä.Trailerin perusteella elokuva vaikuttaa mielenkiintoiselle ja laadukkaasti tehdylle huippu näyttelijöiden tähdittämänä. Elokuvassa näyttelee mm. Johnny Depp ja Anne Hathaway. Ehkä tässä on jo tarpeeksi jännitystä äidillekin.       

Mukavaa viikonloppua!
Rouva Watson