Kuka hallitsee Smart TV kaukosäädintä?

Tagit: 

Kuka teillä on se, joka määrää mitä Smart TV:n ruudusta katsotaan? Vaikea kysymys nykyään, kun joutuu aika lailla harvoin tilanteeseen, jossa televisiosta tulee kaksi hyvää ohjelmaa yhtä aikaa. Tai siis kyllä kai niitä tulee, mutta tallennus on niin yksinkertaista, ettei se ole ongelma.

Mutta entä sunnuntaisin formula-aikaan, kun osa tahtoo katsoa kisoista kaikki mahdolliset lähetykset ja osaa kiinnostaa vähemmän, jos ollenkaan? Kuitenkin olisi mukava viettää aikaa ennen seuraavan vauhdikkaan viikon alkamista siinä sohvalla yhdessä. Välillä silloin turvaudutaan kolmen ruudun taktiikkaan - joka ei siis ole korttipeli, vaan televisio, tietokone ja tabletti -yhdistelmä. Autot ajavat ympäri ja taas ympäri isossa televisiossa, yksi katsoo kuulokkeet korvilla koneelta piirrettyjä ja minulla on tabletilla joku sarjamaraton, jota voi vaikka välillä pausettaa, jos meno formulasirkuksessa käy jännittäväksi. Olen kyllä todistanut kerran myös toisenlaista mallia, jossa urheiluhullu eno katsoi lätkää isolta ruudulta, jalkapalloa pienemmältä ja surffaili pitkävetojen ja muiden urheilulähetysten kesken koneella, kaikkea samaan aikaan. Se jos mikä on todellista asialle omistautumista!

Palatakseni alkuperäiseen kysymykseeni, ei sitä enää kukaan hallitse, koska jokainen voi valita ohjelmia mielensä mukaan. Esimerkiksi jos vaikka äiti on vienyt perheen museoon, niin sen voi kiertää läpi nopeasti ja mennä aulaan katselemaan kännykästä elokuvaa… 


 

Elokuvia on nyt kyllä tarjolla niin monta, että saattaa muutama kylmä ja pimeä ilta niiden parissa vierähtää: Blogimaailmaan sijoittuva #Onnenonkija on varsin viihdyttävä kotimainen, (vaikka valitettavasti rouva Watsonia ei ole kutsuttu tuollaisiin blogijuhliin, vaikka tätä blogia pidänkin. Toisaalta tämä ei vaadi myöskään päivittäisiä asukuvia.)

Toinen pitkään odotettu, jonka jo melkein menin katsomaan elokuvateatteriin, on Jojo Moyesin ihanaan kirjaan perustuva Kerro minulle jotakin hyvää. Tämän nähneet kehottivat varaamaan vierelle nenäliinoja.


 

Nenäliinoille voi olla tarvetta myös Gilly Hopkinsin parissa. The Great Gilly Hopkins kertoo teinitytöstä, joka on joutunut sijaiskodista toiseen ja odottaa vaan satumaista äitiään palaavaksi. Rouva Trotterin luona hän kehitää suunnitelman, joka saa varmasti äidin ryntäämään hänen luokseen, mutta suunnitelma menee aivan sekaisin ja Gilly on kadottaa kaiken, mistä oikeasti välittää. Hurmaava leffa ja sopii koko perheelle!


 

Koska flunssa on viimeinkin muuttanut meiltä pois (eikä tarvitse palata) on aika mennä haukkaamaan happea ja käydä taisteluun syksyn viimeisiä lehtiä vastaan. Jokohan kohta sataa lunta?

Terveisin, rva Watson