Suomalaisia elokuvia netissä?

Jäin taas kerran kauppareissulla suustani kiinni. Tämä kaiken arjen hössötyksen keskellä tuntuu, että tuttuja ja ystäviä ei juuri muuten näekään kuin sattumalta jossain. Kun oli päällimmäiset kuulumiset vaihdettu, huomasin että kello oli jo pyörähtänyt vähän liikaakin ja alkoi tulla kiire kotiin katsomaan perheen kanssa elokuvaa. Olimme sopineet yhdessä lasten kanssa katsovamme Järven tarinan ja siitähän rouvat innostuivat: ”Mitä, tuleeko se tänään telkkarista?” ”Ai ostit sen DVD:n?”

Yritin selittää, että se löytyy netistä, mutta silloin rouvat epäilivät minun syyllistyvät laittomuuksiin, koska ”eihän siellä netissä mitään suomalaisia hyviä elokuvia ole”. Ai ei?

Netistä vuokraaminen ei ollut heille kovin tuttua ja kokemukset olivat olleet vaihtelevia. Uusia elokuvia ei tahtonut löytyä, kotimaisia elokuvia ei uskottu löytyvän ollenkaan. Osa vuokraamoista vaikutti epäilyttäviltä ja nekin, jotka olivat hyvän oloisia, olivat hankalia käyttää  ja aina piti etsiä jotain luottokorttia, jonka numeroa (aivan oikein!) ei mihin tahansa halua antaa. Jos elokuvan saikin vuokrattua tietokoneella niin miten ihmeessä sen saisi sitten televisioon, ettei tarvitsisi katsoa pieneltä ruudulta? Tunsin tuskan, en itsekään ole kiinnostunut mistään vempaimista, enkä varsinkaan kamalasti jaksa taistella niiden kanssa, vaan niiden pitäisi toimia heti.

Watsonia jo aika pitkään käyttäneenä koen sen helpoksi, mutta erityisen helpoksi nykyään, kun Watson on suoraan älytelevisiossa. (Sitä se herra Watsonin televisiokuume tarvitsi parantuakseen..!) Kannattaa siis tarkistaa saako sen jo LG, Samsung, Philips ja Sony –merkkiseen televisioosi. Jos ei vielä, niin luultavasti pian, koska sovelluksia tehdään ja testataan nyt vauhdilla.

Jos muuten et ole vielä katsonut Järven tarina -luontodokumenttia, niin suosittelen koko perheelle. Suomen luonto on aina vaan ihmeellisempi, kuin osaa kuvitella ja elokuva on todella upea.

Toinen elokuva, josta myös muut rouvat ovat olleet viime aikoina kiinnostuneita, on nyt uutuutena Watsoniin tullut Tarzanin legenda. Juonihan on todella kiinnostava, koska Tarzan… no, ainakin siinä on Tarzan ja viidakko ja varmaan jotain pahiksia, mutta Alexander Skarsgård lannevaatteessa on kuitenkin hyvin paljon esillä.

 

Toinen ruotsalainen suosikkini on tällä hetkellä herra Johan Glans. Hän on pääosassa ruotsalaisessa sarjassa Matkalla taivaaseen (Halvvägs till himlen), joka kertoo pikkukylän kirkkoherraksi valitusta nuoresta Albinista, joka ei aluksi aivan löydä paikkaansa vanhoillisen seurakunnan paimenena. Sarjan kolme kautta löytyvät C Moren ohjelmakirjastosta. Varaudu nauruun!

Naurua aiheuttaa myös lasten kiihkeästi odottama Lemmikkien salainen elämä (ensi-ilta Watsonissa 5.12.!), jossa kiltit tavalliset lemmikit viimeinkin näyttävät, mitä tapahtuu kotona kun ihmiset lähtevät töihin. Tämän jälkeen en luultavasti koskaan enää uskalla jättää koiraa yksin kotiin, ainakaan trailerista päätellen ei kenenkään kannattaisi.

Oikein hyvää alkavaa joulukuuta kaikille,
Toivoo rouva W.