Syysflunssa ei jätä meitä - onneksi on Makuuni nettivuokraamo.

Tagit: 

Huono tuuri sairastelujen suhteen jatkuu Watsonin perheessä. Kaikki ovat nyt olleet peräjälkeen flunssan kourissa. Ollaan vuorotellen herra Watsonin kanssa hoidettu potilaita ja kuskattu terveitä lapsia harrastuksiin. Herra Watson sai vielä sählyssä pallon silmään, joten on ollut silmäpuoli tämän viikon. Päiväkohtaista ruutuaikaa ei ole nyt kyllä kirjattu ylös ja erityisesti Makuuni on ollut meidän flunssapäivien pelastaja. 

Potilaita sairastuvassa on ollut 1-2 kerrallaan ja eri ikäluokista joten vuokrauspäätöksen tekoon on tarvittu hieman luovuutta kun ikäsuositukset huomioidaan. Otimme nyt flunssaviikoilla tavaksi että nuorimmainen saa päättää elokuvan tai ohjelman ensin ja vanhempi lapsi saa katsoa oman elokuvan kun pikkusisarus on päiväunilla. Tämä on ollut meidän perheessä ihan toimiva ratkaisu. Neljän seinän sisällä kipeinä ollessa on vaan pakko löytää helpot ja kaikkia tyydyttävät ratkaisut. Varsinkin kun vanhempien tulee tehdä etätöitä samalla. 

Miten teidän perheessä vuokrattavat elokuvat valikoidaan? Meillä elokuvia lähdetään yleensä valitsemaan kategorioittain luonnollisesta paikasta eli katsotuimmista ja uusimmista elokuvista. Täältä tulee usein bongattua juuri niitä elokuvia mistä olet nähnyt kirjoitettavan ja kehuttavan, muttet koskaan "ehtinyt" elokuviin katsomaan niitä. Lue, olen niin laiska menemään elokuviin ja katson elokuvat mieluummin myöhemmin omalta kotisohvalta. Sitä paitsi vuokraaminen on tehty niin helpoksi Makuunin kautta että se toimii meidän perheessä houkuttimena leffailloille. Uutuudet tulevat myös kohtuu nopeasti Makuuniin katseltaviksi. 

Olen huomannut että lapset valitsevat elokuvia myös puhtaasti trailereiden ja kansikuvien perusteella. Toki ensisijaisesti vuokrauspäätökseen vaikuttaa kavereilta kuullut elokuvasuositukset. Välillä olen itsekin ihmeissäni mistä lapset ammentavat kaiken yksityiskohtaisen tiedon eri elokuvista vaikkei niitä ole vielä katsottu. Kavereilta oppii hyvässä ja pahassa. 

Mielenkiintoista huomata miten elokuvien valintaan vaikuttaa myös olotila. Nyt kipeinä ollessamme elokuvat ovat olleet enemmän komediaa, perhe-elokuvia ja ns. kevyitä katsottavia. Terveenä ollessaan sekä lapset että herra Watson katsovat huomattavasti enemmän toimintaa sisältäviä elokuvia. Itsehän olen yleisestikin enemmän kevyen elokuvan kuluttaja.     

Pidetään peukkuja että viikonlopuksi koko perhe on jälleen terveenä. Nyt on ollut niin kauniita aurinkoisia syyspäiviä, että odotamme vielä kovasti pääsevämme kunnolla ulkoilemaan syksyiseen luontoon. Kaiken tämän ruutuajan jälkeen on hyvä lähteä tutkimaan oikeaa luontoa ja ihan livenä. 

Mukavaa loppuviikkoa! 

Terveisin 
Rouva Watson