Mielenkiintoinen marraskuu!

Vaikka ulkona on lämpimämpää kuin kesäkuussa, on marraskuu käännetty esille kalentereista ja vietetään syksyn pimeintä aikaa. Illalla voi olla sisällä hyvällä omallatunnolla, eihän ulkona kuitenkaan näkisi haravoida. Mieli tekisi varata loma aurinkoon, mutta kun esitin ideani lapsille, keskimmäinen kieltäytyi ehdottomasti matkustamasta lentokoneella minnekään. Syykin selvisi kun esikoinen paljasti katsoneensa suosikkisarjaansa Lentoturmatutkintaa yhdessä keskimmäisen kanssa… Herra Watsonkaan ei kyllä hypähdellyt innoissaan vaan alkoi tutkia kiinnostuneena tallentamiaan ohjelmia ja tunki toisella kädellä luottokorttia piiloon sohvatyynyjen väliin. Ihan kuin en olisi nähnyt!

Lentoturmatutkinta ei kyllä oikeastaan ole pelottava, vaan dokumenttisarja jota voi seurata National Geographic –kanavalta, joka kuuluu Watsonin maksuttomaan Next-pakettiin. Next-kanavapaketilla näet National Geographicin lisäksi Eurosportin, MTV:n, valloittavien matkaohjelmien Travel Channelin, Euronewsin ja TV7:n.

Kannattaa tilata paketti muuten juuri nyt, sillä National Geographicilla alkaa ensi sunnuntaina pitkin maailmaa mainetta niittänyt sarja Läpimurto (Breakthrough), jonka jokaisen jakson on ohjannut Hollywoodin huippuohjaaja: Ron Howard, Akiva Goldsman, Angela Bassett, Brett Ratner, Paul Giamatti ja Peter Berg.

Sarjassa tutustutaan pandemioiden ehkäisyyn, kyborgiteknologiaan, aivojen ja ikääntymisen saloihin, vaihtoehtoisiin energiamuotoihin ja vedensaantiin. Kannattaa katsoa ja näyttää myös isommille koululaisille! Esittelyvideo löytyy täältä http://natgeotv.com/fi/lapimurto


Vähän toisenlaista maailmaa kuvaa teinityttöjen unelmabändistä One Directionista kertova I love One Direction, joka on vielä viikon verran katsottavissa Makuunissa. Vaikka bändi ei kiinnostaisikaan, dokkari tarjoaa kiinnostavan näkökulman fanien maailmaan ja teinien elämään. Toinen poistumassa oleva teinitähti-elokuva on Justin Bieberin ensimmäisistä tähteysvuosista kertova Justin Bieber: Always believing. Myös uudempi tarina Bieberin tiestä tähtiin, Justin Bieber´s Believe, löytyy Makuunista. Mistähän nuo superstarat löytyivätkään ennen YouTubea?

Yleltä puolestaan nähdään sunnuntaina Suomen oman supertähden Cheekin vaiheita valottava Jare vs. Cheek ja heti sen jälkeen konserttilähetys. Jos isänpäivän ohjelma näyttää kiireiseltä, käy tallentamassa jo etukäteen.

Pian koko perhe pakenee pimeyttä sohvalle ja herra Watson kaivaa popcorn-kattilansa esiin, sillä mielettömän hauska kotimainen koko perheelle sopiva elokuva Me Rosvolat tulee viimeinkin vuokrattavaksi! Näimme sen jo kyllä elokuvateatterissa, mutta siitä on jo kauan ja hyvä tarina kestää useammankin katselukerran. Me Rosvolat –elokuva perustuu Siri Kolun samannimiseen kirjaan, jossa 10-vuotias Vilja-tyttö kaapataan vahingossa kesken perheen lomamatkan, ja tylsän perheloman ja siskon kanssa tappelemisen sijaan Viljan kesään kuuluu mitä hurjimpia rosvoretkiä. Elokuvan pääosissa loistavat mm. Kari Väänänen, Lotta Lehtikari ja Jussi Vatanen.

Vähän karumpaa tunnelmaa tarjoaa Kakkosella eilen alkanut sarja Koukussa. (ai unohtui? Ei hätää, Watson tallensi sen puolestasi jos olet aktivoinut YLE TV2:n tallennukseen). Sarjan päähenkilöitä ovat rikostutkija Oskari (Tommi Eronen) ja hänen ensirakkautensa Krista (Matleena Kuusniemi), joka on pakoillut ulkomailla huumetuomiotaan. Krista haaveilee tavallisesta elämästä ja huumehuuruisen elämän jättämisestä, mutta mitä tapahtuu, kun hän joutuu tahtomattaan Oskarin tietolähteeksi ja joutuu sen vuoksi palaamaan alamaailmaan. Keskiviikkoisin yhdeksältä, TV2, kannattaa klikata tallenna aina.


Kuva Yle

Niin se isänpäivä, onko lahja hankittu jo kaikille sen ansainneille? Jos on unohtunut, niin isille voi yllätykseksi ostaa vaikka MTV Total –paketin, jossa kyllä katsottavaa riittää koko perheelle pienimmästä suurimpaan. Paketin voi ostaa vaikka vain kuukaudeksi, tai jatkaa huolettomasti ainakin joulunpyhien yli parhaista ohjelmista nauttimista. Pakettiin kuuluvat CMORE Play, MTV Max HD , MTV Max , MTV Sport 1 , MTV Sport 1 HD , MTV Sport 2 , MTV Sport 2 HD , C More Extreme , C More Tennis , C More First , C More First HD , C More Series , C More Series HD , C More Action , C More Emotion , C More Hits , SF-kanalen , MTV Leffa , MTV Fakta ja MTV Juniori.

Mukavaa viikkoa kaikille,

Toivottaa rouva Watson