Arki rullaa taas

Työt ja koulut ovat taas alkaneet ja arki rullaa totutusti Watsonin perheessä. Paitsi että nyt on taas lunta! Ei sitä ulkona kuitenkaan koko aikaa voi olla, välillä on hyvä lämmitellä ladulta, rinteistä ja luistelukentiltä hankittuja kipristeleviä varpaita ja katsoa samalla uutta tv:n huipputarjontaa. Ja dippikasviksille on kysyntää edelleen!

Olen tasaisin väliajoin ylistänyt pohjoismaista, etenkin ruotsalaista ja tanskalaista tv- ja elokuvatuotantoa. Mutta nyt on norjalaisten vuoro! Harry Hole -dekkareistaan tunnettu Jo Nesbø on ideoinut Miehitetty-sarjan, joka on samalla Norjan kaikkien aikojen kallein tv-tuotanto (11 miljoonaa dollaria). Miehitetty alkoi MTV3-kanavan tiistain laatudraamapaikalla tiistaina 12.1. Ajankohtainen ja poliittista kohua maailmalla herättänyt sarja sijoittuu Norjaan, joka on lopettanut öljyntuotannon sillä seurauksella, että Venäjä on vallannut maan. Ei ollut Watsonin perheessä vaikea sopia, että tämä sarja menee jatkuvaan tallennukseen Watsoniin! Yksi klikkaus ja satavarmasti koko sarja tallessa! Tiistait ovat yleensä hyviä ja rauhallisia iltoja tämän katseluun, mutta automaattitallennus antaa hyvin mahdollisuuksia sohvan miehittämiseen myös muina aikoina!

Siinä, missä Miehitetty -sarja kertoo fiktiivisestä lähitulevaisuudesta, tarjoaa 9. huhtikuuta -niminen elokuva tositapahtumiin perustuvan kertomuksen totuudenmukaisesta miehityksestä toisessa maailmansodassa. Kyseessä on tanskalainen jättituotanto urhoollisesta tanskalaisesta polkupyöräpataljoonasta, joka lähetettiin hidastamaan rajan yli vyöryvää natsien ylivoimaista panssariarmeijaa tuona kyseisenä huhtikuisena aamuna. 9. huhtikuuta tulee Watsoniin vuokrattavaksi viikolla 3.

https://youtu.be/UmcttiebIN0

Mutta kyllä meillä kotimaassakin draamaa osataan. Kysykää vaikka herra Watsonilta ja nuorilta leijonilta! Sitä paitsi legendaarinen kanadalaismedia The Hockey News listaa kuulemma tällä hetkellä Suomen maailman kovimmaksi jääkiekkomaaksi. CHL:ssäkin kärkinelikossa on kaksi suomalaisjoukkuetta. Ratkaisevat välierät pelataan ensi viikon tiistaina 19.1 ja tuolloin varmistuu, pääseekö Lukko vai Kärpät helmikuussa pelattavaan finaaliin. MTV Sport -kanava näyttää ratkaisupelit.

Omaan draaman nälkään sopinee kuitenkin paremmin Häiriötekijä -leffan, joka on nyt Watsonissa. Tai oikemmin kyse on kyllä ainutlaatuisesta komediasta, jonka kymmenen tarinan vinksahtaneisiin tilanteisiin ohjaaja Aleksi Salmenperä marssittaa huikean kotimaisen tähtikaartin. Elokuva perustuu Q-teatterin menestysnäytelmään ja teatterilavalla loistanut porukka (mm. Tommi Korpela, Elina Knihtilä ja Eero Ritala, Lotta Kaihua, Elena Leeve...) nähdään myös elokuvan päärooleissa!

https://www.youtube.com/watch?v=CfQ1CncwByU

Talvisin terveisin

Rva Watson