Happy Halloween!

Pähkäilin tässä eräänä päivänä että mistä Halloween on oikeastaan saanut alkunsa. No pienoisen googlettelun jälkeen selvisi että All Hallows' Eve eli pyhäinpäivän aatto on muinaisten kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Tästä siis lähtöisin tämä kauhuhenkinen juhlapäivä, joka on vuosi vuodelta tullut Suomessakin suositummaksi. Jos varsinaiset Halloween-juhlat eivät ole sinun juttu, kannattaa tutustua tulevana pyhäinpäiväviikonloppuna Watsonin kauhuleffoihin. Euron leffoina 30.10.-1.11 on Maggie (Arnold Schwarzeneggerin kauhuleffa), Sinister, Carrie.

Kauhuleffojen tarkoituksenahan on herättää katsojassa pelkoa ja kauhua. Leffoissa tapahtuu kaikkea yliluonnollista ja niissä seikkailee usein demonit, kummitukset, vampyyrit tai zombiet. Tämä scene ei ole oikein minun juttu, mutta Herra Watson sen sijaan katsoo näitä mielellään. Tiesittekö että Watson-boksissa pystytään blokkaamaan lapsilta kielletyt elokuvat Watsonissa määritellyn ikärajan perusteella? Eli käytännössä päävalikon asetuksista voi käydä muuttamassa asetuksia, mitä elokuvia vuokraamossa näkyy lapsille. Ikärajan muutos vahvistetaan lapsilukkokoodilla. Lapsilukko on oletuksena päällä. Halutessaan vuokrata K-18 elokuvia lapsilukko on otettava pois päältä. Lapsilukkokoodin voi käydä muuttamassa Asetukset-valikosta. Oletuskoodi on aluksi 1234.

Itse odotan viikonlopulta enemmän Makuunin ensi-iltaan tulevaa Entourage The Movie:ta. Muistattehan sen HBO:n tv-sarjan, jossa pääosassa oli komea Vincent Chase? Onneksi Makuunin-leffoja voi olla vuokrattuna monta yhtäaikaa ja niitä voi katsoa eri päätelaitteilla vaikka samanaikaisesti, niin ei tule Herra Watsonin kanssa kinaa mikä leffa katsotaan.


Näillä kauhunsekaisilla Halloween-fiiliksillä toivotan teille leppoisaa pyhäinpäivää!