Hei kaikki kansalaiset!

Tagit: 

Rouva Watsonin viikko on ollut normaalia hiljaisempi, kun flunssa-aalto löi perheen petiin. Nuorimmaista ei tietysti tauti hidasta, mutta onneksi hyvällä lastenelokuvalla saa hetkeksi houkuteltua toipilaan kainaloon rauhoittumaan.

Viiru ja Pesonen on meillä ollut kaikkien lasten suosikki ja nyt kuopuskin viihtyy niin kirjojen kuin elokuvienkin parissa. Etsimme pitkästä aikaa katsottavaksi elokuvan Pikku Kepposia ja suurta ystävyyttä ja nauroimme yhdessä pikkukissan ja hänen ukkonsa seikkailuille.

Teini ei enää jaksanut Viirusta innostua, vaan kaappasi tabletin mukaansa ja lähti omaan huoneeseensa. Pian piippasi puhelin ja hän kyseli lupaa vuokrata itselleen katsottavaksi Outolintu-sarja Kapinallisen
Annoin luvan ja taidanpa katsoa sen vielä illalla itsekin.

Ennen elokuvan vuokraaminen oli niin iso juttu, kun lähdettiin autolla vuokraamoon (ja seuraavana päivänä vielä palauttamaan se…) mutta nykyään siitä on tullut melkein liiankin helppoa. Aluksi pelkäsin että lapset alkavat katsoa heille sopimattomia elokuvia tai juurtuvat sohvaan, mutta onneksi vuokrausilmoitus tulee heti minulle eikä ongelmia ole ollut. Vuokraamme elokuvia nykyään ehkä jonkin verran enemmän kuin ennen, mutta ne ovat aina tarkkaan valittuja, eikä ainakaan koskaan käy niin että joku odotettu uutuus onkin vuokrattu loppuun, eikä sitä saa. Niin voisi käydä nyt viikonloppuna kun Aku Hirviniemen, Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan Luokkakokous on tullut vuokrattavaksi. Elokuvateattereissakin huippusuosittu komedia on varmasti monen katselulistalla, minunkin, vaikka tyylilaji ei olekaan ihan ykkössuosikkini. Sami Hedberg sen sijaan on. Aihekin koskettaa kylllä:

Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen yläasteensa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Tiesittekö muuten että kaikkien Luokkakokous -elokuvan 9.-23.9.2015 välisenä aikana katsoneiden kesken arvotaan PlayStation4 -pelikonsoli (arvo n. 400 €). Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta:https://www.watson.fi/fi//playstation4saannot. Johan tulisi joulu ennakkoon…

Odotan jo viikonloppua, kun pääsen näkemään Greyn Anatomia –tähden Katherine Heiglin tähdittämän elokuvan Jackie&Ryan. Usein tv-tähtien elokuvat eivät ole kovin ihmeellisiä, mutta tätä on kehuttu paljon ja kriitikot ovat ylistäneet Heiglin viimeinkin löytäneen itsensä näyttelijänä. Trailerin perusteella odotan ihanaa leffailtaa. Tänä viikonloppuna onkin perheemme urheilufaneilla hiljaisempaa, kun eivät aja formulat eikä jääkiekon CHL pelejä tule, mutta Valioliigan Manchester United – Liverpool on varmasti listalla. Yleisurheiluakin tulee, kun Timanttiliiga ponnistelee Brysselissä.

Sunnuntaina alkaa Ylen Kotikatsomossa uusi sarja, Pintaa syvemmältä:

Toimittaja Teija eli Tellu Hongistolla alkaa uusi elämä, kun hän jättää työpaikkansa ja muuttaa pieneen mökkiin vanhaan kotikuntaansa. Tarkoitus on toipua avioerosta ja huolehtia dementoituvasta äidistä. Tellu on haaveillut kirjan kirjoittamisesta, mutta unelman toteuttaminen osoittautuu työläämmäksi kuin Tellu osasi kuvitella. Kesäisen uinnin jälkeen Tellu huomaa olevansa ruskean humuksen peitossa. Kirkasta vettä onkin vain vajaa metri järven pinnalla. Tellu suuntaa kaiken tarmonsa pilaantuneen mökkijärven pelastamiseksi. Mikä järven on saastuttanut? (YLE)

Kotikatsomoista olen pitänyt aina ja tämänkin tahdon nähdä. Sunnuntaina ykkösellä klo 21.05.


Ylestä tulikin mieleeni ihana Grantchester, joka tulee niin ikään ykköseltä lauantai-iltaisin puoli kahdeksalta. Myös mies ja teini viihtyvät 1950-luvulle sijoittuvassa dekkarisarjassa, jossa pikkukylän rikoksia ratkoo nuori pastori Sidney Chambers.. 


Ylen piirretyistä uusi suosikki on muuten juuri alkanut Eetu ja Hilla.
Pikku Kakkosen lauantaiaamujen uudet seikkailijat ovat puputyttö Hilla ja hänen nelisilmäinen kaverinsa Eetu. Avaruusolio Eetu tipahti Hillan kotipihaan avaruusrakettinsa rikkouduttua. Eetu ei päässyt enää palaamaan kotiplaneetalleen, joten Hillasta ja Eetusta tuli nopeasti parhaat ystävykset. Hilla ja Eetu ovat molemmat uteliaita kokeilemaan kaikkea uutta ja tekemään tutkimusmatkoja lähiympäristössä. Avaruudellisten taikavoimiensa ansiosta Eetu pystyy muun muassa tekemään saippuakuplista puhkeamattomia, vaihtamaan väritystään voittaakseen piiloleikin ja saamaan Hillan lentämään syksyn lehtien lailla. Eetu viihtyy Hillan, tämän vanhempien ja pikkusisarusten luona, mutta kaipaa kuitenkin omaa perhettään. Kun Eetu saa korjattua avaruusaluksensa, pääsee Hilla vihdoin vierailemaan Eetun kotona avaruudessa. Kaverukset vertailevat maan ja Eetun kotiplaneetan erilaisuuksia ja löytävät samalla samankaltaisuuksia. Kaiken kokemansa perusteelle Hilla ja Eetu ymmärtävät, että ystävyys on avain onneen sijainnista riippumatta.
52-osainen sarja perustuu Sue Hendran kirjoihin. (YLE)

Minä poistun nyt haaveilemasta sohvannurkasta ja elokuvasta ostamaan yskänlääkettä. Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

Rouva Watson