Hui, pakkasta!

Kyllä tuli tälle rouvalle taas kiire, kun aamulla onkin mittari pakkasen puolella ja lasten talvivaatteet auton jääskrapasta puhumattakaan edelleen kesälomillaan. Autoilijoillehan sitä on vähän tapana naureskella, kuinka se nyt taas talvi yllätti, mutta ehkä me suomalaiset olemmekin vain pikkuisen optimistisia ja toivomme, ettei talvi tule, jos emme valmistaudu siihen ollenkaan?

Minusta paras tapa viettää kylmää ja pimeää syksyä on kääriytyä vilttiin, vetää villasukat jalkaan, sytyttää kynttilät ja katsoa televisiota. Pidän hurjasti Docventuresin dokkareista ja niitä seuraavasta Rikun ja Tunnan vetämistä keskusteluista, tosin ne tulevat aivan väärään aikaan (liian myöhään). Sarja on tallennuksella ja katson sen viikonloppuna.

Tallennuksesta tuli mieleeni toinen pakollinen muistettava, eli juuri alkanut Downton Abbeyn viimeinen kausi. Sekin menee tallennukseen, sarja on minulle niin rakas, että mikään ei saa häiritä sen katsomista. Ei syytä huoleen, jos tiistain ensimmäinen jakso jäi katsomatta, onneksi olen laittanut sen jatkuvaan tallennukseen, joten kaikki jaksot on katsottavissa vaikka parin kuukaudenkin kuluttua.

Veljeni kävi juuri kylässä ja hyvä kun sai kahvit juotua, kun tutki jo kiinnostuneena Watson-palvelua. Siellä on kuulemma hevosia. Siitäkös ipana innostui ja vaati niitä esille heti, mutta ne näkyvät vasta maanantaista alkaen. Watsonissa voi siis katsella TotoTV:tä maksutta kahden viikon ajan (12.-25.10.). Rouva ei juuri raveista tahi muista hevoskilpailuista ymmärrä, mutta velipoika hirnui jo innoissaan ja käski katsoa kaikki Fintotolla pelattavana olevat ravi- ja laukkatapahtumat. Sitten on kuulemma rahahuolet ohi…

Viikonloppuna meillä on luvassa rauhallista kotielämää ja aiomme lasten kanssa käyttää ehdottomasti hyväksi Watsonin lastenleffojen viikonlopputarjouksen: Onneli ja Anneli, Lego-elokuva ja Late Lammas –elokuva ovat viikonlopun euron leffat. Onnelin ja Annelin talvi tuleekin juuri sopivasti elokuvateattereissa ensi-iltaan, joten nyt on hyvä aika virkistää muistia ja katsoa taas tuo ensimmäinen osa. Late Lammas on sellainen seikkailija, että se ei ole pelkästään lasten, vaan myös aikuisten elokuva. Aivan hurjan hauska!


Sitten kun me mennään lasten kanssa nukkumaan, herra Watson valtaa sohvan itselleen ja katsoo Mad Max – the Fury Road –uutuuden. On sitä jo odotettukin! Voi olla että itsekin hiivin sitä vilkaisemaan, ellei se oli liian hurja. Mad Max sijoittuu planeettamme syrjäisimpään kolkkaan, karulle aavikkoseudulle, jossa ihminen on ajettu hulluuden partaalle taistelemaan henkiinjäämisestään. Kaksi kapinallista, Max, toiminnan ja harvojen sanojen mies, ja Furiosa, toiminnan nainen, yrittävät palauttaa maailmaan järjestyksen. Mitenkähän käy?


Jos et ole toiminnan ystävä, suosittelen lämpimästi katsomaan toisen vuokraamon uutuuden, Klaus Härön Miekkailijan. Uskomattoman kaunis ja koskettava elokuva sijoittuu 1950-luvun Viroon ja Haapsaluun, johon salaista poliisia pakeneva Endel päätyy liikunnanopettajaksi. Toinen sydämeen käyvä uutuus on Al Pacinon tähdittämä Danny Collins, jossa ikääntyvä tähti ei osaa lopettaa raskasta ja pinnallista elämäntyyliään, vaikka on menettänyt kaikkein tärkeimmän. Kun hän saa 40 vuotta matkalla olleen kirjeen itseltään John Lennonilta, kaikki muuttuu. Leffassa soi Lennonin musiikki, upea!


Ai niin, jos teilläkin tuolla tuosta alussa mainitusta skientologi-dokumentista mieleen Tom Cruise, niin C Morella voi katsella Tomppa-leffoja, löytyy vaikka Kunnian miehiä (A few good men) vuodelta 1992, jossa näyttelevät myös ex-vaimo Demi Moore sekä Jack Nicholson, että vähän uudempaa tuotantoa oleva sci-fipätkä Oblivion (2013) ja muutama muu siltä väliltä.

Nyt rouva lähtee haravoimaan ja palaa sitten sohvalle, nimittäin löysin C Morelta ihanan IHANAN elokuvan Tyttöni mun (My girl), jonka pääosissa ovat Anna Chlumsky ja  Macaulay Culkin niin nuorina ja viattomina. Leffa on vuodelta 1991, vieläköhän se näyttää niin kivalta kuin silloin nuorena..?

Ihanaa viikonloppua kaikille toivoo

Rouva Watson