Mökkimaisemaan

Mökkikausi on startattu ja perhe Watson pakkautuu jälleen autoon perjantaisin. Tätä edeltää aina teinin vinkuna kotiinjäämisestä. Kuitenkin perillä vanhimmasta lapsestakin kuoriutuu taas pikkupoika, joka esittelee innoissaan kalasaalistaan onkireissun jälkeen. Emme täten luovuta vielä. 

Automatkojen “koska ollaan perillä?” -kitinää ei sen sijaan enää kuulu, kiitos Watson -palvelun. Jokainen lapsi saa vuokrata mieleisensä elokuvan Makuuni -vuokraamosta matkaviihdykkeeksi. Ennen lähtöä on vessa- ja leffanvuokrausjonot eteisessä ja äidin läppärin luona pöydän ääressä. Valmiiiksi vuokratut ohjelmat ovat katsottavissa millä vain päätelaitteella kahden vuorokauden ajan. Onkin hyvä jutella aikuisten asioita herra Watsonin kanssa, kun jälkikasvu istuu luurit päässä ja tabletit sylissä aina mökkitien päähän saakka.

Ruutuajasta ei tarvitse lasten kanssa juurikaan vääntää, sillä mökillä riittää aina puuhaa, mutta on kätevää välillä lähettää keskenään nahistelevat sisarukset välillä mökin vinttikamariin viilentämään tunteita ohjelmien pariin. Kännykkä- ja tablettipelit ovat meillä hyllyllä mökkireissujen ajan.

C More on mullistanut tv:n katselun myös mökillä. Ennen kesällä katsottiin vanhasta rämätelkkarista uusintojen uusintoja, nyt alle kympin kuukausihintaan voi valita 20 tv-kanavan lisäksi ohjelmakirjastosta itse mitä huvittaa, ja esim. suosituimmat jenkkisarjat näkyvät meillä alle vuorokauden kuluttua Amerikan ensiesityksestä. Sarjojen ja elokuvien ystävinä kaivelemme herra Watsonin kanssa arkistoista vanhoja suosikkeja. Ja erityisen huippua on, etteivät mainokset keskeytä katsomisnautintoa. Tosin vessa- ja jääkaappitauoista täytyy sopia erikseen.

Siinä tunnelmassa on jotain maagista. Ikivanha saunatakki, järvivedellä pestyt hiukset, kainalossa oma kulta juuri sopivan ahtaalla mökkisohvalla. Katsotaan yhdessä jotain kivaa.

Kyllä mökillä on ihanaa!

Terveisin, rva Watson