Olympiahuumaa ja leffavinkkejä

Tämä penkkiurheiluperhe tärisee jo istuimissaan, sillä 5.8. starttaavat Rion olympialaiset. Rio de Janeiron kisat ovat ensimmäiset Etelä-Amerikassa järjestettävät olympia -kilpailut, ja niitä pääsee seuraamaan Watsonista HD-laadulla Yle TV2 HD -kanavalta.

Etukäteen on kohuttu paljon erinäisistä olosuhdeongelmista, ja joitain urheilijoita on jättämässä kilpailut kokonaan väliin mm. Zika-viruksen pelossa. Dopingkohuiltakaan ei ole vältytty. Se ei poista olympiakisojen erityisyyttä, valtaosa kilpaurheilijoista arvostaa edelleen olympiamitalit kaikkein korkeimmalle.

Vaikka Suomelle ei tällä kertaa ennusteta lainkaan sijoituksia parhaiden mitalimaiden joukkoon (tiesivät ekonomistit kertoa aiemmin tällä viikolla), mitä vain voi sattua. Muistamme hyvin Suomen joukkueen näiden kisojen lipunkantajaksi valitun purjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin 2012 Lontoon-kisoista tuoman "yllätyshopean”.

Itse seuraan näissä kisoissa varmasti eniten uintia, erityisesti kiinnostaa kuinka Suomen kuninkaalliseksikin tituleerattu uimari Emilia Pikkarainen pärjää. Hän edustaa Riossa osana Suomen 4x100 metrin sekauintiviesijoukkueessa. Rion kisat ovat hänelle jo kolmannet olympialaiset. Emilia tunnetaan lisäksi Formula 1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kihlattuna. On myös jännittävää seurata Suomen olympiahistorian ensimmäisen naisnyrkkeilijän Mira Potkosen taivalta. Watson-perheen pää on yleisurheilumiehiä, ja pitää peukkuja erityisesti Suomen keihäänheittäjille.

Jotta mitään huikeaa ei jäisi näkemättä, saa Watson-palvelu tallentaa suosikkilajiemme tähtihetket. Watson-palvelun ansiosta kisat kulkevat koko ajan mukana minne vain menemmekin. Eikun Suomen liput liehumaan!

Kisajännityksen lomassa aion hengähtää Makuuni-leffojen parissa - uutuuksia kesän aikana on tullut sellainen määrä, että osa on jätetty suosiolla elokuun arki-iltojen piristykseksi. Itse ajattelin käpertyä sohvan nurkkaan Room-elokuvan pariin heti, kun ylimääräistä aikaa Olympia-huumalta riittää. Emma Donoghuen samannimiseen romaaniin perustuva elokuva on kriitikoiden ylistämä, rankasta aiheestaan huolimatta. Elokuva toi myös Brie Larsonille parhaan naispääosan Oscarin viime helmikuun Oscar-gaalassa.

Toinen odotettu leffauutuus meidän perheessä on Tappajan näköinen mies, pääroolissa aina yhtä karistmaattinen Samuli Edelmann. Tähän leffaan taitaa tosin kaivata herra Watsonin kainaloa - melko jännittävä elokuva kyseessä, ainakin kuvauksesta päätellen. Myös tämä elokuva perustuu romaaniin, nimittäin leffassa seikkailee Matti Röngän dekkareista tuttu Viktor Kärppä.     Kisajännitysterkuin,
Rva Watson