Televisio lomalle? Kiitos Chromecast!

Tagit: 

Kirjoitin talvilomasuunnitelmistani muutama viikko sitten ja ystäväni oli hieman kauhuissaan: miksi ihmeessä lomalla pitää olla televisio mukana ollenkaan? Eikö siellä ole muutakin tekemistä ja sitten taas kotona voi makoilla sohvalla ja katsella telkkaria?
No kyllä joo, tavallaan, mutta ainakin meidän perheen lomilla käy vielä vuosia niin, että illalla on vetäydyttävä ajoissa majapaikkaan ja iltapalat ja -pesut suoritetaan niinkuin kotona arkenakin. Pienemmät lapset ovat illalla väsyneet päivän menoista ja kun he nukkuvat, on mukavaa, että teinille ja meille aikuisillekin on jotakin tekemistä. Toisaalta jokaisella on vähän niitä omia juttujaan, jotka haluaa nähdä suorana lomallakin, oli se sitten lempisarja, formulat tai futismatsi. Aika hyvin on lomafiilis pilalla, jos tv ei näy, tai sitä pitää mennä katsomaan johonkin meluisaan aulabaariin. E-hei, kiitos Chromecastin.

Mutta vaikka aina ei ehdi lomailla, elokuvia voi katsoa arkenakin.

Q-teatterin näytelmään perustuva elokuva Häiriötekijä tuli vuokrattavaksi jo jokin aika sitten, mutta nyt Jussi-gaalan jälkeen se kannattaa ehdottomasti katsoa vaikka uudelleen. Leffa sai Jussin niin parhaasta ohjauksesta, miespääosasta kuin leikkauksestakin. Se on ehdottomasti hurja eikä sovi lapsille, mutta näyttelijät tekevät huippusuoritukset eikä nauramatta selviä. Tommi Korpela juopuneena Stockmannin edessä on aivan käsittämättömän hieno show. Samaa sarjaa on juuri Ylellä pyörivä Kohtuuttomuuksia.

Toinen ajankohtainen Jussi-palkittu tähti Krista Kosonen loistaa vuokraamossa Kätilönä, eikä tätäkään elokuvaa kannata jättää katsomatta. Kauniit maisemat ja upea tarina!

C Moren sarjoista aloin ahmia eräänä loskaisena iltana pitkästä aikaa Foylen sotaa. Muistatteko sen brittisarjan, jossa ratkaistiin pikkukaupungin mysteereitä toisen maailmansodan riehuessa? Sitä ajattelin jatkaa myös pitkinä pääsiäisen pyhinä.

Lapsena luulin oikeasti, että pitkäperjantai on nimetty pitkäksi siksi, että se on hirvittävän paljon pitempi kuin mitkään muut päivät. Oli vähän sopimatonta mennä kavereille leikkimään, kukaan ei soittanut ovikelloa, televisiosta tuli mitä sieltä nyt siihen aikaan tuli, Jumalanpalvelus toiselta kanavalta ja ortodoksinen toiselta. Ehkä joku kuoroesitys lisäksi ja uutiset. Kyllä siinä kävi pienen ihmisen aika pitkäksi.

Siksi yhä edelleen varaan lapsille jotakin hauskaa pääsiäiseksi, vaikka nykymenossa hiljaisuus on mennyttä luksusta. Kaupat ovat auki ja televisiosta saa tulemaan ihan mitä vaan vaikka kellon ympäri (ainakin jos on Watson-käyttäjä). Siispä kaupasta herkkuja ja televisiosta ihana piirretty Matka Sulkakuninkaan maahan (Beyond beyond), joka kertoo pikku-kaniinista, joka lähtee vaaralliselle matkalle löytääkseen äitinsä. Elokuva on puhuttu suomeksi.

Ja sitten pari muutakin, vain kaukosäädintä naputtelemalla.

Hyvää pääsiäisvapaata kaikille,
toivoo rva Watson