Apua, hikeä ja kyyneleitä

Ette usko, mutta rouva Watsonista sukeutui eilen mikrotuki ja teknonörtti! Naapuri kysyi minulta (!) apua, kun Watson ei toiminut kunnolla tuliterällä tietokoneellaan. Nettiyhteys oli kuulemma takuuvarma ja aiemmin hankitut tunnukset toimivat normaalisti vanhalla tierokoneella. Eli missä siis vika?

Apu oli onneksi lähellä. Klikkasin omalta koneelta auki Watsonin Usein kysyttyä -osion (https://www.watson.fi/fi/tuki/usein-kysyttyä) ja pikaisen selaamisen jälkeen ratkaisin ongelman (ja yllätin itseni, että sain ongelman näin helposti ratkaistua!).

Vastaus oli siis verkkoselain. En aivan ymmärtänyt, mitä vika noin teknisesti tarkoitti, mutta Watsonin Tuki-sivulta löytyi selkeä ohje käyttää Firefox-selainta. Naapurin uuden Windows10-tietokoneen oletusselaimena oli Edge, joka ei ole tuettavien listalla, eikä ole myöskään Chrome. Mutta Firefoxilla käyttö sujuu kuin tanssi vain!

Selailin vielä omaksi ilokseni Tuki-osuutta ja sielä löytyi monen monta selkokielistä vinkkiä mahdollisiin pulmatilanteisiin. Jos joku ongelma tulee itsellä eteen, suuntaan tänne varmasti ensimmäiseksi.

Ulkona ei vielä näillä leveyksillä näytä kovin talviselta, mutta niin vaan talvilajit ja maailmancupit ovat pääsemässä vauhtiin. Herra Watson murehti jo, että tulevana talvena ei ole hiihdon mm-kisoja, seuraavat ovat vasta vuonna 2017 Lahdessa. Mutta ilme kirkastui, kun tajusi vihdoin, että omassa suosikkilajissaan mäkihypyssä on nyt tämän kauden maailmancupilla isompi rooli. Mäkihyppykärpänen puraisi herraa toden teolla jo vuosia sitten talvilomareissun yhteydessä Garmich-Partenkirchenissä ja siitä asti on hyppyjä nähty niin livenä kuin kotisohvaltakin. Mäkihypyn maailmancup alkaa Saksan Klingenthalissa karsintakierroksella jo perjantaina. Lauantaina on vuorossa joukkuekilpailu ja sunnuntaina 22.11. henkilökohtainen kilpailu, josta lähetys suorana MTV MAX -kanavalla klo 14.55 alkaen. 

Ja seuraavana viikonloppuna hypätäänkin jo Rukalla!Itse odotan talven osalta enemmänkin SuomiLOVEA! Aah, olisipa Juha Tapio taas monta kertaa esiintymässä... Perjantaina 20.11. klo 21 (Yle TV2):alkavalla toisella tuotantokaudella kuullaan taas 100 rakkaustarinaa ja 100 laulua suomalaisesta rakkaudesta. Kyllä, säästöpakkaus nessuja ostettu! Katselin jo kalenteriani eteenpäin ja tajusin, että muutaman jakson osalta en pääse lähetystä seuraamaan lähetysaikana tai kotisohvalta. Mutta tässäkin auttaa läppäri, Firefox, Watson ja matkapakkaus nenäliinoja! https://youtu.be/rSUHl5lCToY

Hyvää viikolopun odotusta kaikille!

Rva Watson