Puuhaa, kiirettä, askaretta ja tohinaa

Kiirettä on siellä ja täällä ja ainakin Watsonin perheessä lapsista huomaa, että joulun odotuksen jännitystä on ilmassa, vaikka koulupäiviäkin on vielä jäljellä. Tästä oli tietysti jo aiemminkin puhetta ja silloin kirjoitin Disney-kanavista. Nyt jännitystä voi helpottaa myös MTV Juniorilla, joka on maksuttomassa katselussa tämän viikon! Ohjelmistossa on mm. INK Ihmenappuloiden kerho, Chuggington ja Paavo Pesusieni. Lisäksi Juniorilta löytyy ainakin viikonloppuaamuisin kotimainen vuonna 2012 valmistunut animaatiosarja Pajunkissametsä. Siinä pieni tyttö eksyy siskostaan ja etsii tietään kotiin. Apua hän saa neuvokkailta metsän eläimiltä.Jos ja kun joulun valmistelulta ehdin, aion itse katsoa Makuunista ensikatselussa olevan Vesa-Matti Loirin ja Armi Toivasen tähdittämän Elämältä kaiken sain -elokuvan. Luvassa on uusioperheen arkea, sukupolvien välistä kuilua ja omakotitalon remonttia. Eli kasaan on saatu kaikki katastrofin ainekset ja vielä huippunäyttelijöiden kera! Eli suunnitelmissa on oma irtiotto arjesta katselemalla muiden arkea! Elokuva tulee varmasti iholle ja luvassa on niin itkuä kuin nauruakin. Ja tietysti samalla tulee ehkä löydettyä tuttuja elementtejä omasta elämästä ja samalla saa nauraa myös itselleen?
https://youtu.be/fzit_D1LmbU

En osaa olla kadehtimatta mieheni kykyä olla ottamatta stressiä joulusta. Siinä, missä itse ajautuu helposti joka ilta johonkin puuhaan tai askareeseen (koska onhan ne kaikki tärkeitä…), niin herra ottaa illat niin kuin kuuluu. Levon ja rentoutumisen kannalta, usein lasten kanssa, toisinaan itsekseen. Herra Watsonia lienee turha saada Armi Toivasen pariin, mutta hän odottaa sen sijaan jo Makuuniin 16.12 tulevaa Southpaw-nyrkkeilyleffaa. Se jäi aikoinaan surkeiden sattumusten myötä katsomatta elokuvissa, joten nyt on hyvä ottaa toisenlaista irtiottoa arjesta. Jake Gyllenhaalia ei tosin meinaa tuntea, niin on näyttelijä itseään rääkännyt ja kasvattanut lihaksia tätä elokuvaa varten! Itsehän en tiedä nyrkkeilystä urheiluna yhtään mitään, mutta kai siinä joku tärkeä (macho?) juttu on, mikä osuu ja uppoaa miehiin sukupolvesta toiseen. Ei kai niitä muuten tulisi tasaisin väliajoin uusia. Olen itse nähnyt Rocky ykkösen ja Million Dollar Babyn, mutta herra W tietysti kaikki muutkin. Eli katsokoon tämänkin, kaikessa rauhassa!

Paras joululeffa ikinä

”Ei oo totta, tääkin on täällä!” Herra Watson on innoissaan ja toitottaa, että Makuuni on tehnyt vuoden kulttuuriteon lisäämällä vuokravalikoimiinsa klassikon kultaiselta 80-luvulta. Vauhdilla Chicagoon on tietysti monta kertaa nähty, mutta kestää kyllä katselukertoja edelleenkin. John Hughesin ohjauksessa Steve Martin ja John Candy päätyvät monen mutkan kautta kohti Chicagoa. Joulun sanomaa piisaa, mutta sen verran vinon huumorin säestyksellä, että tästä ei voi olla pitämättä! Steve Martinin klassikkokohtaus autonvuokraustiskillä saa kyllä hieman korvia punottamaan…

Joulunodotusterveisin Rva Watson