Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Aikuisjuttuja etsimässä

Tagit: 

Koko perheen elokuva on hankala konsepti. Nimestään huolimatta ne ovat tietysti etupäässä suunnattu lapsikatsojille. Koko perheen elokuva antaa kuitenkin terminä ymmärtää, että vanhemmatkin olisi jollain tapaa otettu huomioon. Liian usein kuitenkin huomaa, että näissä koko perheen elokuvissa aikuiskatsojia pidetään lähinnä idiootteina ja heille suunnatut viittaukset ovat joko liian itsestään selviä tai pahimmillaan niillä on hankaloitettu pääjuonen seurantaa ihan turhaan.

Pixarin elokuvissa aikuisjutut on melkein poikkeuksetta toteutettu nerokkaasti. Niitä on sijoitettu huomaamattomiin sivulauseisiin tai elokuvakuvitukseksi taustalle. Inside Out tai Wall-E ovat tietysti viimeisimpänä mielessä parhaina esimerkkeinä koko perheen elokuvasta. Aivan Wallace & Gromit -tasolle ei toki olla päästy, mutta rima on onneksi silti korkealla.

Eli kun Watsonin perhe viimein pääsee tällä viikolla julkaistun Doria etsimässä -elokuvan pariin, pääsee jokainen perheenjäsen nauttimaan leffasta, kuten parhaiten haluaa. Lapset tykkäävät tietysti jo etukäteen tarinasta, hahmoista ja toiminnasta, ja niin tietysti minäkin. Ja pohjan tälle on luonut Nemoa etsimässä -elokuva, jossa valtameri, suuri sininen, muodosti aivan erityisen upean taustan koko seikkailulle. Herra W rakastui jo aikanaan tuon elokuvan fiilikseen ja jopa fantasianomaiseen maailmaan ja odottaa jatko-osan olevan vähintään yhtä hyvä tarina. Tosin jaksaa meille muistuttaa odottavansa lähinnä viittauksia ilmaston lämpenemiseen ja valtamerten saastepyörteisiin. Jep jep.

Tarinan ohella tulee erityisesti seurattua, mitä jippoja tekijät ovat piilottaneet meille aikuisille? Kuka muistaa Nemoa etsimässä -elokuvan hammaslääkärijargonin?  Puhuttiinko siinä oikeasti ihan asiaa?! Joku hammaslääkäri saisi vihdoin valaista, että kannattaako juurihoidossa käyttää ”hedströmiä?”  Vai onko kyseessä joku sisäpiirivitsi? Ja jatkuuko tämä setti nyt elokuvan jatko-osassa? Auttakaa, pliis!

Perhe Watson oli muuten tovi sitten oikeasti etsimässä niin Nemoa kuin Doriakin. Käynti Palman akvaariossa oli elämys, johon kuului hait, rauskut ja liuta muita mereneläviä, mutta hienoa oli löytää myös nimenomaan näistä elokuvista tuttuja klovnikaloja. Dorin tunnisti myös nopeasti, mutta suomenkielisen nimen osalta piti käyttää Googlea ja Wikipediaa: Dori on Palettivälskäri!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Watsonin perhe pääsee kohta taas sukeltamaan syvyyksiin!

terv. Rva Watson

Isänpäivä on jo ovella

Juttelin puolihuolimattomasti herra Watsonin kanssa syksystä, arjesta, kiireestä ja rentoutumisesta. Kuinka lapsiperheessä, ja varmaan kaikissa mahdollisissa perheissä arjen rutiinit muodostuvat kiinteiksi rakenteiksi ja rytmittävät eloa ja oloa. Työ, työnhaku, opiskelu, lasten koulunkäynti ynnä muut vastaavat istuvat toisinaan helposti yhteen, toisinaan saa sovitella. Ja samaan soppaan olisi vielä hyvä jättää aikaa harrastuksille, vapaa-aikaa, ihan omaa aikaa omille ajatuksille ja myös aikaa, jolloin ei tarvitse ajatella yhtään mitään.

Kuka hallitsee Smart TV kaukosäädintä?

Tagit: 

Kuka teillä on se, joka määrää mitä Smart TV:n ruudusta katsotaan? Vaikea kysymys nykyään, kun joutuu aika lailla harvoin tilanteeseen, jossa televisiosta tulee kaksi hyvää ohjelmaa yhtä aikaa. Tai siis kyllä kai niitä tulee, mutta tallennus on niin yksinkertaista, ettei se ole ongelma.

Juhannusfiilistelyä ja leffoja Watsonin Makuunissa

SE PYÖRII, SE PYÖRII

…pallo nimittäin, varmaan aika monessa ruudussa näin EM-futiksen aikaan. Naisia on yritetty saada ruudun ääreen perinteisemmin menetelmin hehkuttelemalla kisojen mieskauneutta, ja asiallisen nykyaikaisesti tuomalla kommentaattoreiksi asiantuntijoita sukupuolesta riippumatta, mutta silti suurin osa katsojista on miehiä.

Tämän maailman suosituimman urheilulajin viehätys ei ole oikein auennut minulle, mutta otteluita voi onneksi seurata Watsonista vaikka laiturinnokassa juhannuksena, jos siltä tuntuu.

Hei taas

Olen ollut niin kiireinen jouluvalmistelujen kanssa viimeisen viikon että en ole ehtinyt edes paljoa Watsonia katsoa. Nyt alkaa olla kaikki jouluvalmistelut viimeistelyä vailla valmiina. Lahjat on hankittu, ruuat valmisteltu, leivonnaiset tehty, koristelut suoritettu ja suurimmat kauppaostokset hoidettu. Olen hakenut inspiraatiota joulun valmisteluihin katsomalla ruotsin TV4 –kanavan ihanan jouluista Jul med Ernst –ohjelmaa.

Paetaan pimeää -ihan mihin vaan

Joulukuu. Se kuulostaa narisevilta lumihangilta, tontun hiippailuilta, lasten lauluilta ja lusikan kilahtelulta glögilasin reunaan. Meillä on kyllä kuulunut lähinnä sateen ropinaa, tuulen ulvontaa, lasten nahistelua ja äitihenkilön kilahtelua. Kaikki alkavat olla väsyneitä pitkään syksyyn ja pimeyteen, mutta onneksi lomaan on enää pari viikkoa.