Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Paetaan pimeää -ihan mihin vaan

Joulukuu. Se kuulostaa narisevilta lumihangilta, tontun hiippailuilta, lasten lauluilta ja lusikan kilahtelulta glögilasin reunaan. Meillä on kyllä kuulunut lähinnä sateen ropinaa, tuulen ulvontaa, lasten nahistelua ja äitihenkilön kilahtelua. Kaikki alkavat olla väsyneitä pitkään syksyyn ja pimeyteen, mutta onneksi lomaan on enää pari viikkoa.

Aamut eivät nyt tunnu alkavan kovin aurinkoisesti, mutta Makuunin uutuusleffan Ollaan vapaita –traileri http://youtu.be/7OYw7Dh3gQs sai hyvälle tuulelle ja tuskin maltan odottaa elokuvan näkemistä. Kesäinen Helsinki näytti ihanammlta kuin voi muistaa ja elokuvan saamat arviot lupaavat muutenkin ihanaa leffailtaa.

 

Toinen uutuus Runner kertoo tuntemattoman rivipoliitikon uran nousukiidosta, mutta miten äijän käy, kun menneisyydessä on aika liuta kännisekoiluja ja naisseikkailuja? Pääosassa Nicholas Cage.

Enemmän rouvan suosikki on Rewrite, jossa juhlittu Oscar-voittaja Keith Michaels ei saa aikaan enää mitään huippukäsikirjoituksensa jälkeen ja kun rahatkin alkavat olla lopussa, päätyy mies pikkukaupungin tuntemattomaan yliopistoon opettajaksi. Juonesta tuskin tarvitsee kertoa muuta, kun pääosassa on Hugh Grant. Ihanaa!

 

Onko teistäkin joululahjojen ostaminen välillä tuskastuttavan vaikeaa? Ihmisillähän on jo kaikkea! Yksi on helppo, nimittäin siskon perhe on jo pitkään valittanut huonosti antennin kautta näkyvää televisiotaan. Antennia on väännelty ja käännelty moneen kertaan ilman hyötyä. Nyt loppuu harmitus katsomatta jääneistä ohjelmista, kun koko perheen yhteisestä paketista löytyy Watson-boksi, joka pienenä ja valkoisena varmasti sopii sisko-sisustusintoilijankin makuun. 40 kanavaa entisen noin kahden ja puolen sijaan!

 

Opiskelevalla kummilapsella ei ole kämpässään televisiota, mutta hän katsoo televisiota tietokoneeltaan ja on jo Watson-käyttäjä. TV-sarja-fanina hän saa joululahjaksi C More –paketin. Jo löytyy leffaa ja sarjaa katsottavaksi.

 

Muistan, kun itse tilasin meille C Moren ja tilauksen jälkeen sammutin television. Lapset alkoivat pomppia ja kiljua, että he haluavat katsoa uusia kanavia heti ja selitin heille että eihän se käy, ensin tilataan ja sitten odotetaan ja tarkistetaan (malttamattomana) joka päivä, joko kanava näkyy. Voi mylvintää! Ei vanha äiti ei! Se on vanhanaikaista! Se näkyy heti! Ja oikeassahan muksut olivat. Kaukana takana ovat kytkennän odottelut, oli sitten yö tai päivä, arki tai pyhä, klik vaan ja toimii.

 

C moresta tuli muuten mieleeni vinkata parista meillä usein pyörivästä suosikista: Itse ilkimys 2 Kätyreineen on lasten (ja aikuistenkin) suosikki siinä määrin, että kuopus toivoo joulupukilta omaa kätyriä… toinen varsinkin nuorimman suosikki on Ruohonjuuritasolla, jossa maailmaa tarkastellaan ötököiden näkökulmasta.

Minä olen nyt katsonut ruotsalaista Gåsmamman –sarjaa parin jakson verran. Siinä esikaupungissa varsin tavallista arkea viettävä kolmilapsisen perheen äiti Sonja joutuu mukaan alamaailmaan, mutta juuri enempää en vielä tiedäkään. Hyvältä vaikuttaa!

 

Hyvää joulukuuta, toivoo rouva Watson

 

 

Legoihmettelyä ja alppihiihtopohdiskelua

Kesä on enää muisto vain, mutta talvikaan ei vielä ole koittanut, vaikka radiossa joku jo kehotti asentamaan talvirenkaita. Tämä taitaa olla tätä perussyksyä, jota on niin ihana valaista hyvällä tv-tarjonnalla. Vaikka päivisin on ollut hienoa keliä, on etenkin iltaisin Watsonista tullut meillä ihan korvaamaton kumppani. Se on vain niin helppoa, kun Watson toimii missä vain ja millä vain.