Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Isänpäivä on jo ovella

Juttelin puolihuolimattomasti herra Watsonin kanssa syksystä, arjesta, kiireestä ja rentoutumisesta. Kuinka lapsiperheessä, ja varmaan kaikissa mahdollisissa perheissä arjen rutiinit muodostuvat kiinteiksi rakenteiksi ja rytmittävät eloa ja oloa. Työ, työnhaku, opiskelu, lasten koulunkäynti ynnä muut vastaavat istuvat toisinaan helposti yhteen, toisinaan saa sovitella. Ja samaan soppaan olisi vielä hyvä jättää aikaa harrastuksille, vapaa-aikaa, ihan omaa aikaa omille ajatuksille ja myös aikaa, jolloin ei tarvitse ajatella yhtään mitään. Keskustelu sivusi tällä osaa myös elokuvien, sarjojen ja TV:n katsomista.

Ei liene kenellekään uutinen, että meillä suhtaudutaan intohimoisesti elokuva- ja tv-sarjaviihteeseen. Hektisen arjen vastapainoksi haetaan perheen yhteistä aikaa, mutta myös juuri omaa aikaa ja monesti meillä siihen liittyy kotimaisista ja ulkomaisista huippu tv-tuotannoista nauttiminen. Meillä ei tv:n katselu vertaudu suinkaan aivottomaan töllöttämiseen vaan on aina (no, melkein aina) harkittua toimintaa, jossa on etukäteen päätetty, mitä, ketä tai kenen tuotantoa halutaan katsoa. Herra W yrittää vielä (erityisesti omasta mielestään) löytää yhteyskunnan peilin ja vertauskuvan nykymaailman menoon, oli käynnissä sitten alppihiihto, nordic noir tai kummeli.

Jäin itse pohtimaan syksyä vielä hieman eri näkökulmasta. Tämä on sitä aikaa, kun aikanaan päiväkodista lapsia hakiessa kuuli vihjauksia isänpäiväkorttien askartelusta tai ihan lahjankin tekemisestä. Siinä kohtaa oli vielä hyvin aikaa hankkia jotain itsekin herra W:lle, jotain yhtä täydellistä kuin lasten omakätiset kortit. Pidän itseäni melko hyvänä lahjanostajana. Siinä, missä muut tuskastuvat, että ei nykyihmisille voi ostaa mitään, kun kaikilla on jo kaikkea, minä kyllä löydän aina jotain. Useimmiten hankin lahjoiksi aikaa eri muodoissa. Tajusin juuri löytäneeni miehelleni täydellisen isänpäivälahjaidean jo aikaa sitten. Harmi vain, että se hankinta on jo tehty, mutta meidän tapauksessa se olisi oikeasti täydellinen lahja. Lahjasta nauttisi erityisesti lahjan saaja ja se tuottaisi iloa myös läheisille, unohtamatta edes lahjan antajaa.

Kotona ja perheen parissa viihtyvälle penkkiurheilun ja elokuvien suurkuluttajalle en keksisi parempaa lahjaa kuin se, mikä meillä jo on monesti iltojen rattona. Jo pelkkä MTV Total ja C More -kanavapaketticombo olisi täysosuma, tai puhumattakaan koko Watson-kokemuksesta tallennuksineen ja Makuuni-vuokraamoineen. Herkuttelin ajatuksella, että pystyisin antamaan yhdellä kertaa lahjan, joka toteuttaisi ensimmäistä kertaa yhdistelmän, jossa on isälle omaa aikaa urheilun tai huippusarjojen parissa sekä kuin bonuksena samalla yhteistä aikaa perheelle, kahdenkeskisiä leffailtoja jne…

Mutta kun se jo (onneksi) on, niin pitänee herkkuaamiaisen lisäksi tällä kertaa hankkia vaikka joku hyvä urheilukerrasto! Tarkoittaahan sekin omaa aikaa, kun oikein ajattelee.

t. Rva Watson

 

Monta Watsonia olohuoneessa

Watsonin perheessä viihdytään keittiössä. Näin loman lopulla kukin käyttää keittiötä omalla tavallaan. Joku istuu myöhäisellä aamiaisella, toinen valmistaa lounasta, kolmas syventyy lehteen ja neljäs katsoo kännykän Watson-tallenteelta eilistä Simpsonit-jaksoa.  Keittiössä sattuu ja tapahtuu, kilisee ja kolisee. Etenkin aamulla on ruuhkaa ja kohta etenkin, kun arki puskee toden teolla päälle

Mökkimaisemaan

Mökkikausi on startattu ja perhe Watson pakkautuu jälleen autoon perjantaisin. Tätä edeltää aina teinin vinkuna kotiinjäämisestä. Kuitenkin perillä vanhimmasta lapsestakin kuoriutuu taas pikkupoika, joka esittelee innoissaan kalasaalistaan onkireissun jälkeen. Emme täten luovuta vielä. 

Televisio lomalle? Kiitos Chromecast!

Tagit: 

Kirjoitin talvilomasuunnitelmistani muutama viikko sitten ja ystäväni oli hieman kauhuissaan: miksi ihmeessä lomalla pitää olla televisio mukana ollenkaan? Eikö siellä ole muutakin tekemistä ja sitten taas kotona voi makoilla sohvalla ja katsella telkkaria?

Paetaan pimeää -ihan mihin vaan

Joulukuu. Se kuulostaa narisevilta lumihangilta, tontun hiippailuilta, lasten lauluilta ja lusikan kilahtelulta glögilasin reunaan. Meillä on kyllä kuulunut lähinnä sateen ropinaa, tuulen ulvontaa, lasten nahistelua ja äitihenkilön kilahtelua. Kaikki alkavat olla väsyneitä pitkään syksyyn ja pimeyteen, mutta onneksi lomaan on enää pari viikkoa.