Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Koko perheen leffalomaa

Perheen teini venytteli tässä yhtenä lomapäivänä antaumuksella ja huokaisi, ettei voi olla mitään parempaa kuin loma. Olla vaan eikä tarvitse mennä mihinkään. Koko joukko hissuttelee päiväkausia villasukissa, eikä poistu kotoa pientä happihyppyä tai kauppareissua kauemmas. 

Mies ja isommat lapset ovat katsoneet MTV Fakta -kanavan sarjoja koko rahan edestä. Mikä voisikaan olla kiinnostavampaa kuin Unelmien autot tai Ensihoitoa moottoripyörillä? Tytär kyllä äänestää Villieläinten pelastajista kertovaa sarjaa, eivätkä nämä ollenkaan hullumpia olleetkaan, kun maltoin hetkeksi istua perheen seuraan katsomaan.

Koska sohvalla tahtoo olla ruuhkaa, pakenee teini usein omaan huoneeseensa katsomaan ohjelmiaan omalta koneeltaan. Mielestäni Watson –palvelun yksi todella hyvä puoli onkin se, että yhdellä maksulla saa käyttää palvelua viidellä laitteella, eli vaikka kaikki meilläkin omillaan. Manailen usein käyttämäämme maksullista musiikkipalvelua, johon ei saa liitettyä tarpeeksi käyttäjiä muuten kuin maksamalla kohtuuttomasti lisää. Eipä ole yksi tai kaksikaan kertaa herra Watson yllättynyt salilla treenatessaan, kun musiikki on vaihtunut lennossa kuopuksen suosikkeihin…

Perheen miehet ovat odottanaat sukupolvia yhdistävää leffakokemusta, kun vuonna 1983 ilmestyneelle National Lampoon’s Vacation elokuvalle on tullut jatko-osa, jossa lomalle lähtee tietysti alkuperäisen perheen poika perheineen. Myös sisaren ja vanhempien luona vieraillaan ja meno on yhtä hullua kuin 32 vuotta sitten… Parasta ikinä, äänestää teini ja tikahtuu.

Nyt lomalla minäkin olen ottanut sitä kuuluisaa omaa aikaa ja valinnut katsottavaa vain omilla ehdoillani. Suite Francaise on vuonna 1942 Auschwitzin keskitysleirillä kuolleen kirjailijan Irène Némirovskyn romaaniin perustuva elokuva, joka kertoo toisen maailmansodan aikaan sijoittuvan rakkaustarinan. Teos löydettiin vasta vuonna 1998 ja kirja nousi menestysromaaniksi ympäri maailman. Hurmaava!


Suite Francaise Watson Makuuni-vuokraamossa.

Kirjaan perustuu myös Loveship Hateship. Nobel-palkitun Alice Munron novelliin pohjalta toteutettu elokuva kertoo Johannasta, jonka Mr. McCauley (Nick Nolte) palkkaa huolehtimaan lapsenlapsestaan Sabithasta. Kaunis ja koskettava.

Parasta on kuitenkin katsoa pelottavammat leffat herra Watsonin turvallisessa kainalossa, Dekkarifanina huomasin heti uutuuksiin ilmestyneen loistavan Gillian Flynnin kirjan Paha paikka pohjalta tehdyn elokuvan Dark Places, jonka pääosassa on huikea Charlize Theron. Libby jää 7-vuotiaana ainoana eloon perheestään ja verityöstä tuomitaan Libbyn lausunnon perusteella hänen veljensä. 25 vuotta myöhemmin amatöörisalapoliisit houkuttelevat Libbyn pohtimaan asioita vielä kerran. Mielettömän jännittävä! https://www.youtube.com/watch?v=SpG5dWV7piw

Lapset ovat katsoneet viime viikolla vinkkaamani Kultahousuisen pojan varmaan viisi kertaa, kiitos 48 tunnin vuokra-ajan. Elokuva onkin todella hauska ja hyvin tehty, oikein kunnon lastenleffa, vaikkakin vähän jännittävä.

Pikkuleijonien taisteluita on meillä myös seurattu tarkkaan ja kyllä kelpaa seuratakin. Watsonin kautta pelit näkyvät Yleltä HD:na vielä ensi vuonnakin eli jo perjantaina! Digitan antenniverkon Ylen HD-lähetyksethän päättyvät nyt vuoden vaihtuessa.

Photo by Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Jos muuten uudenvuoden rakettien odottaminen uhkaa pitkästyttää, saa juhlan kunniaksi vuokrata taas leffoja eurolla! Tarjolla on Interstellar, Turkuun sijoittuva suomalaisjännäri Vares: Sheriffi, itkettävän ihana Still Alice, perheen pienimpien suosikki Muumit Rivieralla ja komedian ystäville Mortdecai.

Muumit Rivieralla Watsonin Makuuni-vuokraamosta.

Ja jos et ole vielä ehtinyt nähdä tosissaan Oscareista ja muista suurenmaailman palkinnoista kisaavaa Klaus Härön Miekkailijaa, niin katso ihmeessä! Makuunista löytyy.

Hyvää vuodenvaihdetta teille toivottaa

Rouva Watson