Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Juhannusfiilistelyä ja leffoja Watsonin Makuunissa

SE PYÖRII, SE PYÖRII

…pallo nimittäin, varmaan aika monessa ruudussa näin EM-futiksen aikaan. Naisia on yritetty saada ruudun ääreen perinteisemmin menetelmin hehkuttelemalla kisojen mieskauneutta, ja asiallisen nykyaikaisesti tuomalla kommentaattoreiksi asiantuntijoita sukupuolesta riippumatta, mutta silti suurin osa katsojista on miehiä.

Tämän maailman suosituimman urheilulajin viehätys ei ole oikein auennut minulle, mutta otteluita voi onneksi seurata Watsonista vaikka laiturinnokassa juhannuksena, jos siltä tuntuu.

Ajattelin itse lepuuttaa juhannussiivouksesta uupunutta selkääni loikoilemalla riippumatossa katsomassa BBC:n  Tess of the D’Ubervilles –minisarjaa. Maalaistyttö Tess lähtee töihin rikkaille sukulaisilleen ja joutuu serkkunsa hyväksikäyttämäksi. Kotiinpalattuaan hän löytää rakkauden, mutta löytääkö pahis-serkku hänet vielä? Draamaa ja romantiikkaa!

Kesään kuuluu myös suomirock ja sitä tarjoaa Watsonin Makuunissa loistava kotimainen elokuva Love Records – Anna mulle lovee. Tarina Suomen musiikkimaailman myllerryksestä on kiinnostava paitsi historian kuvauksena, myös loistavien näyttelijöiden työnä. Jarkko Niemi, jota kaikki rakastavat Syke-sarjan Holopaisena, on tässäkin loistava Atte Blomina, ja Riku Nieminen hänen rinnallaan Christian Schwindinä –loistokaksikko!

Jos lomallaan haluaa vähän ajatella rahaa, niin kannattaa vuokrata The Big Short. Leffan mainioin tyyppi on Michael Burry (Christian Bale), joka kuuntelee heviä ja itsepäisesti uskoo mahdottomaan teoriaansa asuntokuplasta. Häntä pidetään hulluna, uhkaillaan oikeusjutuilla ja vainotaan, mutta älykkö uskoo vain numeroihin, ei fiilikseen. Nuoret autotallisijoittajat Charlie Geller ja Jamie Shipley saavat vihiä asiasta ja pörssimaailman jo hylänneen Ben Rickertin (Brad Pitt) avulla pääsevät mukaan peliin. Loistonäyttelijät ja dokumentin keinoilla etenevä elokuva ei voi yllättää, koska me tiedämme jo miten kävi, mutta se losauttaa leuat auki esittelemällä täysin välinpitämättömät, aivottomat ja moraalittomat jepet asuntokuplan takana.

Perheen pienimmät aikovat katsoa ihanan Kunnon dinosaurus –elokuvan noin neljä kertaa. Jotenkin tuo pienenä ja avuttomana selviäminen ja voittajaksi muuttuminen viehättää kuopusta.

Arvatkaa mitä muuta juhannuksena kannattaa tehdä? No niitä juhannustaikoja! Jos kerää kukkia tyynyt alle, näkee unta tulevasta puolisosta, senhän tiedämme. Sulhasen näkee myös, jos juoksee alasti joko ruispellon ojissa (yhdeksännessä tulee sulho vastaan) tai kolmikulmaisen pellon ympäri kolmesti. Pitäisin todennäköisenä ainakin kaupunkialueella toteutettaessa, että tulevan puolison ammatti on sitten poliisi.

Jos puoliso on jo hankittu, kannattaa häntä pitää hyvänä hyvällä ruualla. Kevyempää grillattavaa makkaroiden ja pihvien väliin tai sijasta löytyy Jotain maukasta –blogista. Nuo lohileivät löytyvät ainakin rouva Watsonin juhannuspöydästä.

 

Ihanaa keskikesän aikaa,

Toivoo rouva Watson