Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Tunnetko Eddien?

Olympialaiset ovat päättyneet, urheilijat palaavat kotimaihinsa ja me penkkiurheilijat venyttelemme ja nousemme sohvalta rankan rupeaman jälkeen. Vaikka Suomen kultavuodet ovat vain muisto, on olympialaisissa aina oma suuren urheilujuhlan tunnelmansa. Ei ihme, että niitä seuraavat miljardit ihmiset kodeissaan ja sinne matkustetaan katsojaksi vaikka toiselta puolelta maailmaa. Puhumattakaan niistä tuhansista urheilijoista, jotka harjoittelevat veren maku suussa päästäkseen oman maansa joukkueeseen. Silti vain todella harva pääsee.

Yksi olympiahullu oli britti Eddie Edwards, joka haaveili kisoista lapsesta saakka. Hän harjoitteli, kokeili monia lajeja ja hävisi aina. Rohkeutta ja yritystä riitti, mutta lahjakkuutta taisi puuttua. Eddie ei kuitenkaan ollut kiinnostunut mistään muusta, ja unelma olympialaisista alkoi olla pakkomielle. Poika vaikutti suorastaan tärähtäneeltä, isä oli vihainen ja äiti huolissaan.

Uskomatonta kyllä, tämä silmälasipäinen, epäurheilijamainen nuori mies saavutti tavoitteensa ja pääsi kilpailemaan olympialaisiin. Se vaati uskomatonta rohkeutta, sinnikkyyttä ja ehdottomasti sulaa hulluutta.

Me vanhemmat muistamme Calgaryn 1988 olympialaiset Matti Nykäsen huikeista hypyistä ja monista mitaleista, mutta sydämiimme hyppäsi myös tuo hullunkurinen mies, Eddie Edwards.

Nyt hänen tarinastaan tehty elokuva on Watsonin nettivuokraamossa ja suosittelen jokaista katsomaan sen, ja näyttämään myös lapsilleen. Se on urheiluelokuva, komedia, draama ja osa suomalaistakin olympiahistoriaa, onhan Eddien sankari ihmeellinen Lentävä suomalainen, Matti Nykänen. 

Tapasimme Eddien muuten elokuvan Suomen ensi-illassa, ja hän on oikeastikin yhtä hurmaava kuin elokuvassaan (josta noin 95% on totta, kertoi Eddie Toni Niemisen haastattelussa).

Toinen pakko-katsoa –elokuva on Michael Mooren dokumentti Where To Invade Next, jossa hän kiertää maailmaa keräämässä parhaita ideoita Yhdysvalloissa käytettäviksi. Suomi on tietysti mukana, onhan peruskoulumme maailman huippu. Näyttäkää tämäkin lapsille, he nauttivat ainakin meillä suuresti Mooren ällistyksestä, kun hän kuulee kuinka vähän Suomessa on läksyjä ja koulutunteja.

Vuokraamo on muutenkin tulvillaan loistavia elokuvia, antaa sataa vaan!

Terveisin rouva Watson

Olympialaisia ja uusia sarjatuttavuuksia

Penkkiurheiluperhe-Watson on seurannut Rion olympialaisten ensimmäiset viikot tiiviisti suomalaisten suorituksia painonnostossa, purjehduksessa, pyöräilyssä, ammunnassa ja uinnissa. Suoritukset ovat olleet hyviä ja ensimmäinen mitalikin on saatu. Watson onnittelee nyrkkeilijä Mira Potkosta! Yllätykseksi lapset ovat innostuneet katsomaan mm. kenttäratsastusta. Monet lajit ovat perheen pienimmille ihan uusia, joten hauska seurata heidän reaktioita TV:tä katsellessa.

Monta Watsonia olohuoneessa

Watsonin perheessä viihdytään keittiössä. Näin loman lopulla kukin käyttää keittiötä omalla tavallaan. Joku istuu myöhäisellä aamiaisella, toinen valmistaa lounasta, kolmas syventyy lehteen ja neljäs katsoo kännykän Watson-tallenteelta eilistä Simpsonit-jaksoa.  Keittiössä sattuu ja tapahtuu, kilisee ja kolisee. Etenkin aamulla on ruuhkaa ja kohta etenkin, kun arki puskee toden teolla päälle

Olympiahuumaa ja leffavinkkejä

Tämä penkkiurheiluperhe tärisee jo istuimissaan, sillä 5.8. starttaavat Rion olympialaiset. Rio de Janeiron kisat ovat ensimmäiset Etelä-Amerikassa järjestettävät olympia -kilpailut, ja niitä pääsee seuraamaan Watsonista HD-laadulla Yle TV2 HD -kanavalta.