Asenneäijiä ruudun täydeltä - jääkiekon MM-kisat on täällä!

Tagit: 

Asenneäijiä ruudun täydeltä

Jääkiekon MM-kisat rytmittävät taas suomalaista arkea, eikä kiekkoaikaan saa katsoa muita kanavia. Onneksi ei enää eletä VHS-nauhurien ja huojuvien kasettipinojen täyttämissä olohuoneissa, joissa kiihkeimmät kiekkofanit tahtoivat sekä katsoa pelin suorana että nauhoittaa sen talteen.

Suomen Leijonajoukon lisäksi Watsonille on ilmestynyt pari muutakin tiukan asenteen omaavaa miestä. Ruotsalaisen Oven ja ranskalaisen Henrin löytää Makuunista, jos alkaa pelkkä kiekko kyllästyttää.

Mies joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove) perustuu Fredrik Backmanin samannimiseen menestysromaaniin ja se teki kaikkien aikojen katsojaennätyksen ensi-illassa Ruotsissa. Ove on kuusikymppinen mies, joka on syrjäytetty taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan paikalta, mutta se ei haittaa Oven intoa kurin ja järjestyksen ylläpitämiseksi pihalla ja naapureilla. Kun naapuriin muuttaa viimeisillään raskaana oleva Parvaneh perheineen ja kaataa muuttokuormalla Oven postilaatikon, ei tilanne ole kovin lupaava. Kissojakin kulkee irrallaan ympäriinsä. Topakka Parvaneh ei kuitenkaan vähästä hatkähdä ja saa Oven näyttämään myös toisen puolensa. Aivan hurmaava draamakomedia lähimmäisenrakkaudesta!


Katso traileri: https://youtu.be/qddeiTXxfGA

Toinen hieman kiukkuinen hurmuri on pariisilainen leskimies Henri elokuvassa The Student And Mr. Henri, jonka seuraksi poika hankkii puoliväkisin vuokralaisen. Henri ei alistu poikansa tahtoon, vaan käyttää vuokralaistaan houkutuslintuna päästäkseen eroon ikävästä miniästään. Orleansista Pariisiin muuttava Constance kärsii tenttijännityksestä ja epäonnistuu lähes kaikessa mitä yrittää, paitsi tietenkin siinä, missä ei oikeastaan haluaisikaan onnistua. Henri ei kestä katsoa tilannetta, vaan ottaa ohjat käsiinsä. Sympaattinen ja aivan liian vähälle huomiolle Suomessa jäänyt elokuva hurmaavasta Pariisista!

Kiukkuisista miehistä taas hyveellisiin naisiin: nimittäin C Moressa on nyt BBC:n huippusarjaklassikoita tarjolla vaikka useammaksi maratoniksi. Iki-ihana Kotiopettajattaren romaaniin perustuva Jane Eyre, ei-niin-hyveellinen Madame Bovary, Charles Dickensin Kolea talo, ihana Emma ja vaikka mitä muuta! Jos maailmankirjallisuuden klassikot ovat jääneet lukematta, niihin pääsee nyt tutustumaan helposti. (Ei tee pahaa perheen teinillekään, jonka lempiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus ei tunnu kuuluvan…).

BBC:n laatusarjoja C More -ohjelmakirjastossa.

Ihanaa ja jännittävää viikkoa kaikille toivoo
Rouva Watson