Oi helle!

Lämpöaalto on viimeinkin tavoittanut meidät suomalaiset ja kansa makaa tyytyväisenä pihalla varastoimassa valoa ja lämpöä talvea varten aamusta iltaan, tai no ainakin siihen saakka kunnes tulee liian kuuma.

Illalla voi nauttia viileämmästä olosta television äärellä ja katsoa jonkin kesän mainioita uutuus-elokuvista.

A bigger splash on ladattu mainiolla juonella ja huippunäyttelijöillä. Rock-tähti Marianne Lane on puhekyvytön leikkauksen jälkeen ja lomailee italialaisella Pantellerian saarella miesystävänsä Paulin kanssa. Yhtäkkiä paikalle ilmestyy vanha heila Harry tyttärensä Penelopen kanssa. Joukon tarinat ovat kohdanneet moneen kertaan, eikä kahnauksilta vältytä. Harry tuo mukanaan vauhtia ja vaarallista nostalgiaa ja tunnelma kiristyy. Pääosissa Ralph Fiennes , Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts ja Tilda Swinton.

Elokuvan superveljesten Ethan ja Joel Cohenin uusi elokuva Hail. Caesar löytyy myös vuokraamosta. Upea leffa kertoo Hollywoodin kulta-ajasta ja käyttää hyväkseen sen kaikkia kliseitä. Studion fikseri hoitaa tilanteen kuin tilanteen, vaikka keinot ovat vähissä, kotona odotetaan aj parempiakin töitä olisi tarjolla. Mukana mm. Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton ja Channing Tatum.

Älkääkä vaan unohtako katsoa Nordiskin uutta kotimaista! Tappajan näköinen mies on loistava kirja, joka on nähty tv-sarjana, mutta nyt myös elokuvana. Viktor Kärppä (Samuli Edelmann) on alamaailman mies, mutta aina hyvän puolella. Pikkuveli Aleksei (Ville Haapasalo) auttaa, kun Viktor joutuu tahtomattaan salakuljettajaksi ja poliisi kiinnostuu hänen puuhistaan. Martti Suosalo poliisi Korhosena on loistava hahmo, paras poliisi ikinä.

Ja ette arvaa minkälaisia terveisiä sain! Työkaveri oli lähtenyt miehensä kanssa viime viikonlopuksi Hungaroringille F1-kisoja katsomaan ja kertoi Kimin olevan huippuvedossa. Koko ukko on aivan tulta ja jäätä, joten Saksan kisa tulee olemaan superjännittävä ja Watsonistahan sen näkee ensi viikonloppuna ilmaiseksi! Kyllä! Kannattaa siis parkata itsensä sohvalle, vaikka ei valtavan kiihkeä formulafani olisikaan. Eihän sitä tiedä kuinka innostuu.

Aurinkoterveisin rouva Watson

 

PS. Jos unohtuu sarjamaratonin seuraan liian pitkäksi aikaa, voi perhettä ilahduttaa vaikka marjapiirakalla, joka valmistuu suit sait sukkelaan ja on vielä herkullistakin. Resepti löytyy täältä http://muotimielessa.blogspot.fi/2016/07/superhelppo-marjapiirakka.html turkulaisen Annen blogista.