makuuni

Aikuisjuttuja etsimässä

Tagit: 

Koko perheen elokuva on hankala konsepti. Nimestään huolimatta ne ovat tietysti etupäässä suunnattu lapsikatsojille. Koko perheen elokuva antaa kuitenkin terminä ymmärtää, että vanhemmatkin olisi jollain tapaa otettu huomioon. Liian usein kuitenkin huomaa, että näissä koko perheen elokuvissa aikuiskatsojia pidetään lähinnä idiootteina ja heille suunnatut viittaukset ovat joko liian itsestään selviä tai pahimmillaan niillä on hankaloitettu pääjuonen seurantaa ihan turhaan.

Isänpäivä on jo ovella

Juttelin puolihuolimattomasti herra Watsonin kanssa syksystä, arjesta, kiireestä ja rentoutumisesta. Kuinka lapsiperheessä, ja varmaan kaikissa mahdollisissa perheissä arjen rutiinit muodostuvat kiinteiksi rakenteiksi ja rytmittävät eloa ja oloa. Työ, työnhaku, opiskelu, lasten koulunkäynti ynnä muut vastaavat istuvat toisinaan helposti yhteen, toisinaan saa sovitella. Ja samaan soppaan olisi vielä hyvä jättää aikaa harrastuksille, vapaa-aikaa, ihan omaa aikaa omille ajatuksille ja myös aikaa, jolloin ei tarvitse ajatella yhtään mitään.

Kuka hallitsee Smart TV kaukosäädintä?

Tagit: 

Kuka teillä on se, joka määrää mitä Smart TV:n ruudusta katsotaan? Vaikea kysymys nykyään, kun joutuu aika lailla harvoin tilanteeseen, jossa televisiosta tulee kaksi hyvää ohjelmaa yhtä aikaa. Tai siis kyllä kai niitä tulee, mutta tallennus on niin yksinkertaista, ettei se ole ongelma.

Juhannusfiilistelyä ja leffoja Watsonin Makuunissa

SE PYÖRII, SE PYÖRII

…pallo nimittäin, varmaan aika monessa ruudussa näin EM-futiksen aikaan. Naisia on yritetty saada ruudun ääreen perinteisemmin menetelmin hehkuttelemalla kisojen mieskauneutta, ja asiallisen nykyaikaisesti tuomalla kommentaattoreiksi asiantuntijoita sukupuolesta riippumatta, mutta silti suurin osa katsojista on miehiä.

Tämän maailman suosituimman urheilulajin viehätys ei ole oikein auennut minulle, mutta otteluita voi onneksi seurata Watsonista vaikka laiturinnokassa juhannuksena, jos siltä tuntuu.

Hei taas

Olen ollut niin kiireinen jouluvalmistelujen kanssa viimeisen viikon että en ole ehtinyt edes paljoa Watsonia katsoa. Nyt alkaa olla kaikki jouluvalmistelut viimeistelyä vailla valmiina. Lahjat on hankittu, ruuat valmisteltu, leivonnaiset tehty, koristelut suoritettu ja suurimmat kauppaostokset hoidettu. Olen hakenut inspiraatiota joulun valmisteluihin katsomalla ruotsin TV4 –kanavan ihanan jouluista Jul med Ernst –ohjelmaa.

Paetaan pimeää -ihan mihin vaan

Joulukuu. Se kuulostaa narisevilta lumihangilta, tontun hiippailuilta, lasten lauluilta ja lusikan kilahtelulta glögilasin reunaan. Meillä on kyllä kuulunut lähinnä sateen ropinaa, tuulen ulvontaa, lasten nahistelua ja äitihenkilön kilahtelua. Kaikki alkavat olla väsyneitä pitkään syksyyn ja pimeyteen, mutta onneksi lomaan on enää pari viikkoa.

Happy Halloween!

Pähkäilin tässä eräänä päivänä että mistä Halloween on oikeastaan saanut alkunsa. No pienoisen googlettelun jälkeen selvisi että All Hallows' Eve eli pyhäinpäivän aatto on muinaisten kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Tästä siis lähtöisin tämä kauhuhenkinen juhlapäivä, joka on vuosi vuodelta tullut Suomessakin suositummaksi. Jos varsinaiset Halloween-juhlat eivät ole sinun juttu, kannattaa tutustua tulevana pyhäinpäiväviikonloppuna Watsonin kauhuleffoihin.

Legoihmettelyä ja alppihiihtopohdiskelua

Kesä on enää muisto vain, mutta talvikaan ei vielä ole koittanut, vaikka radiossa joku jo kehotti asentamaan talvirenkaita. Tämä taitaa olla tätä perussyksyä, jota on niin ihana valaista hyvällä tv-tarjonnalla. Vaikka päivisin on ollut hienoa keliä, on etenkin iltaisin Watsonista tullut meillä ihan korvaamaton kumppani. Se on vain niin helppoa, kun Watson toimii missä vain ja millä vain.

Hei kaikki kansalaiset!

Tagit: 

Rouva Watsonin viikko on ollut normaalia hiljaisempi, kun flunssa-aalto löi perheen petiin. Nuorimmaista ei tietysti tauti hidasta, mutta onneksi hyvällä lastenelokuvalla saa hetkeksi houkuteltua toipilaan kainaloon rauhoittumaan.