Pakkaspäivänä

Pakkanen on paukkunut lähiaikoina aika pahasti, joten ulos ei ole oikein tehnyt mieli mennä. Olenkin ottanut mukavan asennon sohvan nurkasta ja avannut taas Watsonin. Eräänä päivänä katseltuani viime viikolla hehkuttamaani uutta suosikkiani norjalaista Miehitetty tv-sarjaa, sain aivan loistavan idean. Muokkasin ohjelmien kieliasetukset niin, että voin kuunnella ja katsella ohjelmia englanniksi ja ruotsiksi. Lasten ollessa päivällä hoidossa ja koulussa, voin opiskella kieliä lempiharrastukseni, tv:n katsomisen, parissa. Olen nyt katsonut mm. Solsidanit ties kuinka monennen kerran, mutta tällä kertaa ruotsiksi.

 

Elokuvien ja ohjelmien kieliasetuksia voit muokata  Asetukset-valikon alla kohdassa Muokkaa. Valittavissa ovat sekä ensisijainen että toissijainen ääniraita ja tekstityskieli. Jos elokuvassa on enemmän kun yksi ääniraita, järjestelmä valitsee kielen ensisijaisen ääniraidan perusteella. Jos valittua kieltä ei löydy, toissijainen ääniraita astuu voimaan. Tekstitys toimii samalla periaatteella. Perheen koululainen on myös innostunut harjoittelemaan englantia vaihtamalla kieliasetuksia.

Tämän viikon leffavinkki on kolme Oscar -ehdokkuutta saanut rikosdraama Sicario.Elokuvan pääosassa on Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin ja Jon Bernthal. Elokuvan FBI-agenttien huumeiden vastaisen sodan taistelut sijoittuvat Yhdysvaltain ja Meksikon rajaseudulle.  Elokuva vuokrattavissa Makuunista 20.1 alkaen. Katso traileri täältä https://www.youtube.com/watch?v=sR0SDT2GeFg.

Lumista loppuviikkoa!

Rouva Watson