Lomatunnelmissa

Talvilomaviikot ovat alkaneet ja maa on valkoinen koko maassa. Hiihtokeskukset täyttyvät matkalaisista ja päivät vietetään ulkona reippailemassa.Iltasella on ihanaa nauttia saunan lämmöstä ja kuumasta juomasta ja lepuuttaa väsyneitä jalkoja. Elokuva sopisi tunnelmaan, mutta mökissä näkyy vain muutama kanava, eikä juuri nyt tule mitään kiinnostavaa. Varustukseen kuuluu DVD-soitin, mutta lähimpään vuokraamoon on matkaa kymmeniä kilometrejä.

Kuulostaako tutulta?

Viime viikolla kerroinkin Chromecastista, joka on helppo napata mukaan vaikka lomalle, ja samalla mukaansa saa koko Watsonin sisällön. Siskon perheen käytössä on AppleTV, jonka kautta Watson toimi myös täydellisesti. Se on kuulemma mökillä mukana ja kännykästä tai iPadista heittämällä saa katsoa mitä tahtoo. Tai siis mitä enemmistö tahtoo.

Huomasitteko muuten, että ohjelmakirjastosta löytyvät myös MTV Juniorin ohjelmat katsottavaksi milloin vain? Pitkä automatka sujuu huomattavasti rauhallisemmin, kun autoon pakkaa mukaan tabletin ja lapset voivat katsoa ohjelmia. Jää vähemmän aikaa kinaamiseen esimerkiksi siitä, kuka istuu milläkin paikalla, minkävärinen pillimehu on kenenkin ja saako toisen ikkunasta katsoa ulos…

Loman myöhäisillan odotetuin leffa on uusi Bond, Spectre, joka löytyy nyt vuokraamosta. Miesväki on Bond-faneja koko joukko, joten elokuva pyörinee vuokra-aikana muutaman kerran. Tarina alkaa Meksikosta, ja sinne sijoittuu myös toinen myöhäisillan lomaleffa, Sicario, joka kertoo Meksikon ja Yhdysvaltain välisen rajan huumesodasta.


Photo credit: Francois Duhamel Copyright: © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved. 

Toimintaelokuvat eivät ole ihan ykkössuosikkejani, mutta Best Exotic Marigold Hotel 2 kyllä on. Se on tullut C More Playlle ja on ensimmäisen elokuvan tavoin todellinen hyvänmielen parituntinen. Loistavat näyttelijät (Judi Dench, Maggie Smith, Richard Gere) ja ihanan värikäs Intia ovat loistava yhdistelmä.

Jos muuten Yleltä tullut ruotsalainen Maan povessa jäi aikanaan katsomatta, niin ei hätää. Sarja löytyy nyt C Morelta alusta loppuun. Skandijännitystä parhaimmillaan! Rikoskomisario Eva Thörnbladin tytär katosi seitsemän vuotta sitten ja nyt hän palaa kotikaupunkiinsa isänsä hautajaisiin. Kylässä on taas kadonnut lapsi. Liittyvätkö tapaukset yhteen ja voiko Eva vielä löytää tyttärensä?

Rva Watson