Etana, etana näytä sarves. Onko huomenna pouta?

Suomessa ei aina paista aurinko, vaikka olisi kesä tai loma. Ei totisesti. Vettä ja viimaa on riittänyt kesäkuussa, vaikka on toki lämmöstäkin nautittu. Ja onhan tietysti koko heinäkuu vielä näkemättä. 
Mutta jos vanhat merkit pitävät yhtään paikkansa, ihan pelkkää hellettä ei ole luvassa.

Ja hyvä niin.

Esimerkiksi tennistä on paljon mukavampi katsoa sisällä, kun ei ole kuuma tai aurinko ei häikäise. Eikä mitä tahansa tennistä, vaan tietysti jokavuotiseen tapaan juhannuksen jälkeen Wimbledonin Grand Slam -turnausta MTV Total Sportilta.
Tennis on kyllä hieno laji. Lontoon turnauksessa kaikki pelaajat joutuvat tai pääsevät pukeutumaan tasa-arvoisesti (tai vain perinteitä kunnioittaen) valkoiseen. Ja perinteitähän tenniksessä riittää ja erityisesti Wimbledonissa. Eräs huomionarvoinen asia mielestäni on, että tennis on laji, jossa arvostetaan tasapuolisesti niin miehiä kuin naisiakin. Juujuu, kyllä olen kuullut ne jutut, että miehille ”kuuluu” maksaa isompia palkintorahoja, mutta joka tapauksessa tenniksen naistähdet pelaavat samat Grand Slamit kuin miehetkin. Ja etenkin Wimbledonissa on pelattu naisvoimin jo kauan! Ja täysille katsomoille. 

Itsellä ei ole Gabriela Sabatinin jälkeen ollut yhtä tiettyä suosikkia, nytkin aion nauttia fiiliksestä, ja ihme kyllä, itse pelistä! Rajaviivatuomaroinnin jätän silti suosiolla herra Watsonille… Samoin kuin vielä vähän aikaa jalkapallokisojen paitsiohuudot.

Jos sadetta tulee aivan mahdottomasti (ja vaikka ei tulisikaan) aion viimein katsella Makuunin vuokrapalvelusta The Revenantin. Leo DiCaprio, ah. Ja sivuosassa vielä Tom Hardy!

Toisaalta kiinnostaisi jollain oudolla tapaa myös Makuunin uutuus Deadpool. Teinien supersankariviehätys taitaa olla huipussaan ja teinit viljelevätkin puheessaan, milloin marvelia, milloin dc-comicsia. Ja tämä Deadpool olisi siten ehkä katsottava, että ymmärtäisi edes jotain tuosta genrestä. K-16 -merkintä tarkoittaa kuitenkin, että juuri tätä elokuvaa saa nouseva sukupolvikin hieman vielä odottaa. Töissä tätä joku taisi kehuakin, oli elokuvissa käynyt ja yllättynyt myönteisesti. Taidan siis varata kainalopaikan herra W:n kyljestä!

Kesäterveisin,

Rva Watson