Chromecast – kul pryl för tekniknördar eller finurlig funktion?

I Watsons nyaste Android- och iOS-appar kan man strömma direktsändningar och nätverksinspelningar via Chromecast. Om du har koll på teknik, så vet du redan vad Chromecast är. Men vad betyder det för normala tv-tittare?

Chromecast är en riktigt häftig pryl. Det är en tumstor sticka som ansluts till din tv via HDMI-porten. Med den syns tv-tjänsten Watson som används i mobilen eller surfplattan även i din tv och appen fungerar som fjärrkontroll. Om du alltså vill se Watson på din tv, kan du göra det också via Chromecast utan annan tilläggsutrustning.

Om du blev intresserad av att använda Watson via Chromecast så kan du läsa mer om Chromecast på Googles presentationssida.

Om din Watson-app har uppdaterats automatiskt, stöder din app redan Chromecast. Om du inte ännu har uppdaterat din Watson-app, hämta den senaste uppdateringen i Apples eller Googles appbutik. När Watson-appen är aktiv och Chromecast är redo att användas i din tv, dyker en Chromecast-ikon upp i det övre högra hörnet på appen. När du klickar på ikonen öppnas ett fönster där du kan välja bland de Chromecast-enheter som finns tillgängliga i nätverket. Välj önskad enhet och välj sedan programmet du vill se som vanligt. Under tiden som tv-innehållet visas via Chromecast i din tv kan du om du vill använda din telefon eller surfplatta till annat. När du vill sluta titta på programmet, gå tillbaka till appen och stäng av Chromecast.