Fascinerande november!

Fast det är varmare än i juni ute, så har vi vänt blad i kalendern till november och just nu är hösten som mörkast. På kvällen kan man med gott samvete vara inne; man ser ju inte ens att räfsa utomhus. Jag skulle ha lust att boka en solsemester, men när jag föreslog det för barnen, nekade mellanbarnet absolut till att överhuvudtaget resa med flyg. Orsaken framkom när min förstfödda avslöjade att han tittat på sin favoritserie Haverikommissionen tillsammans med sin syster… Herr Watson hoppade inte heller direkt jämfota av glädje utan började intresserat undersöka programmen som han spelat in, medan han med andra handen gömde kreditkortet mellan soffkuddarna. Som om jag inte skulle ha märkt det!
 
Haverikommissionen är nog inte så skrämmande egentligen, utan en bra dokumentärserie som går på National Geographic Channel, en kanal som ingår i Watsons avgiftsfria kanalpaket Next. Till Next-paketet hör, förutom National Geographic Channel, Eurosport, MTV, resekanalen Travel Channel, Euronews och TV7.

Det lönar sig förresten att beställa paketet just nu för på söndag börjar serien Breakthrough på National Geographic Channel. Serien har redan skördat lagrar världen över och varje avsnitt har regisserats av en toppregissör från Hollywood: Ron Howard, Akiva Goldsman, Angela Bassett, Brett Ratner, Paul Giamatti och Peter Berg.

Serien belyser de häpnadsväckande upptäckter som görs inom livslängd, hjärnforskning, pandemier, vatten, energi och cyborgteknologi. Det lönar sig att titta och också låta lite större skolelever titta! Presentationsvideon finns här: https://vimeo.com/ngci/review/134412583/2a8b33c2ddEn något annorlunda värld beskrivs i I Love One Direction som handlar om tonårstjejernas drömband One Direction och kan ses i Makuuni ännu i en veckas tid. Även om man inte är intresserad av bandet, så ger dokumentären en fascinerande inblick i fansens och tonåringarnas liv och värld. En annan film som håller på att utgå ur utbudet och handlar om en tonårsstjärna är Justin Bieber: Always Believing, som handlar om Justin Biebers första år som idol. Också den nyare historien om Biebers väg till stjärnorna, Justin Bieber’s Believe, finns i Makuuni. Var hittade man egentligen de där superstjärnorna för YouTube fanns?

På söndag hakar Yle på idoltemat och visar Jare vs. Cheek med Finlands egen superstjärna Cheek, direkt följt av en konsert. Om fars dag är fullspäckad med program, är det bara att se till att du har inspelningen av Yle TV2 aktiverad.

Snart flyr hela familjen mörkret genom att krypa upp i soffan med herr Watsons kastrullpoppade popcorn, för nästa vecka kommer den vansinnigt roliga inhemska familjefilmen Me Rosvolat till Watsons Makuuni! Vi hann se den på bio redan, men det är redan en tid sen och en bra story är värd att titta på fler än en gång. Filmen Me Rosvolat bygger på Siri Kolus bok som på svenska heter När jag blev stulen andra veckan i juni. Under familjens semester blir10-åriga Vilja kidnappad i misstag, och den trista familjesemestern och bråken med systern byts ut mot en sommar fylld av rövartåg. I huvudrollerna ses bl.a. Kari Väänänen, Lotta Lehtikari och Jussi Vatanen.En lite bistrare verklighet möter man i serien Koukussa (På kroken) som började på Yle TV2 i går. (Aj, du glömde? Ingen panik, Watson spelade in den åt dig, om du har aktiverat inspelningen av Yle TV2.) Huvudpersonerna i serien är brottsutredaren Oskari (Tommi Eronen) och hans första kärlek Krista (Matleena Kuusniemi), som har flytt en narkotikadom i utlandet. Krista drömmer om ett vanligt liv och att lämna drogerna bakom sig, men vad kommer att hända när hon utan att vilja det blir Oskaris källa och därför är tvungen att återvända till den undre världen. Onsdagar kl. 21 på Yle TV2 alltså, det lönar sig att välja Spela alltid in.


Bild Yle

Och så var det ju fars dag också, har ni redan skaffat en present? Den som glömt kan skaffa MTV Total-paketet till fars dag – där finns dessutom något att titta på för hela familjen, ung som gammal. Paketet kan köpas för så lite som en månad, eller så kan man njuta av de bästa programmen åtminstone över julhelgen. I paketet ingår C More Play, MTV Max HD, MTV Max, MTV Sport 1, MTV Sport 1 HD, MTV Sport 2, MTV Sport 2 HD, C More Extreme, C More tennis, C More First, C More First HD, C More Series, C More Series HD, C More Action, C More Emotion, C More Hits, SF-kanalen, MTV Leffa, MTV Fakta och MTV Juniori.

Ha en trevlig vecka hörni!

Hälsningar
Fru Watson