FRU WATSON TITTAR

Om höstarna tittar vi ofta på program på kvällarna. Särskilt serier får oss att fastna framför våra skärmar. Tv-tjänsten Watson fungerar som tur är i teven, surfplattan, datorn och mobiltelefonen. Om tv-hörnan är upptagen är det bara att ta Paddan under armen och sätta sig i favoritfåtöljen och titta.
 
Jag har hört ryktas att min alla tiders favoritrappare Cheek kommer att gästa Posse på fredag; han ser bara lite annorlunda ut än vanligt. Jag kommer definitivt att kolla tillsammans med dottern. Serien i sin helhet är underhållande för hela familjen.
 
Serien Vuosia nuoremmaksi som började förra veckan är riktigt intressant. Anne Kukkohovi lotsar tittarna genom en förvandling, där en person som ser äldre ut än hen är tas om hand av proffs och genom lite småfix blir fräsch på nytt. Otroligt vilken effekt make-up, frisyr och behandlingar hos en kosmetolog kan ha! Jag tänker även i fortsättningen byta kanal till AVA onsdagar kl. 21. Eller så använder jag kanske Watsons inspelningsfunktion, för samtidigt visar Yle Fem dramathrillern Ängelby, som utgående från de första avsnitten verkar vara superbra. Skådespelerskan Mia Skäringer, känd från Solsidan, gör en helt annan slags roll i Ängelby.
 
Marja Hintikka Live som började på Yle TV2 i måndags fördjupar sig i frågor kring föräldraskap. Serien väckte stor uppståndelse redan före starten med sina modiga temaval. Får föräldrar dricka, och hur är det med föräldrarnas sexliv? Fina diskussioner som jag kommer att fortsätta följa.
 
Watson med vid sidan av planen
 
I den hektiska vardagen är det ofta svårt att hitta egentid. Därför har jag lanserat "Måndag med Makuuni"; då hyr jag en film i Watsons Makuuni och tittar sedan på den i bilen bredvid fotbollsplanen, medan min förstfödde har dubbla fotbollsträningar. Jag hyr filmen hemma och kan titta på den i vilken enhet som helst i två dygns tid. Framme vid planen startar jag filmen i surfplattan, drar ner mössan över öronen, stänger av mobilen och fokuserar på att njuta i lugn och ro av filmen.


 
Hemma är det herr Watson som har kökstjänst, och medan han lagar maten är det oftast Disney Channel eller MTV Juniori som snurrar på barnens skärmar. Det är verkligen praktiskt att samtidigt kunna titta på program i olika enheter med samma användarkonto, för smaken skiljer sig stort mellan familjemedlemmarna.
 
På lördag tänkte jag bänka mig i soffan med mina annars så upptagna barn och återuppleva gamla ungdomsminnen genom att titta på Ensam Hemma på Sub, en riktigt tidlös klassiker.
 
Hoppas också ni får njuta av helgen insvepta i en skön pläd!
Fru Watson