Funderingar kring Lego och alpin skidsport

Sommaren är ett minne blott, men ännu är det inte vinter heller, fast någon på radio redan uppmanade folk att byta till vinterdäck. Det här är väl helt enkelt den tiden på hösten när det är skönt att ha ett bra tv-utbud som piggar upp i mörkret. Fast vädret har varit vackert på dagarna, så har Watson speciellt kvällstid blivit en oersättlig partner hemma hos oss. Det är bara så lätt, när Watson fungerar var som helst och med vad som helst.
 
Jag väntar redan på veckans egentid. I våras när filmen Henkesi edestä i regi av Petri Kotwica gick på bio hann jag inte se den. Nu finns den som tur är redan som hyrfilm i Watsons Makuuni! Laura Birn är en riktig toppskådespelare och en av mina favoriter bland finländska skådespelare. Dessutom ser jag gärna filmer med gravida kvinnor. Då märker man särskilt väl om någon kan skådespela eller regissera. Det här är nåt som fru Watson verkligen har stora förväntningar på!  https://youtu.be/MXGqatTl7vgVem har inte Lego i sin familj? Jag blev först förvånad när Lego lanserade Friends, byggklossarna som riktar sig främst till flickor. Dög inte den vanliga gubben åt flickorna längre? Nu har jag redan vant mig och i själva verket har ju utbudet av Legoklossar bara när det gäller färger mångdubblats tack vare förnyelsen. Och dessutom är animationerna med Lego Friends ju bra! Om vi ännu skulle leva på VHS-åldern (tack och lov gör vi inte det längre…), så skulle videobanden med Lego Friends 1 och 2 vara helt utslitna. Nu finns också hyrfilmen Lego Friends 3 i Watsons Makuuni! Alla barn tycker garanterat om också den filmen. Till och med pojkarna tittar, de säger sig behöva inspiration för sina husbyggen. Jo, säkert… ;-)

Jag är inget stort sportfan. Alpin skidsport är dock nåt som jag skulle vilja uppleva på plats någon gång. Stämningen under den vita cirkusen har fått så mycket beröm att jag kommer att kolla på världscupspremiären på MTV Max, eftersom jag inte hinner uppleva stämningen på plats ännu den här gången. Jag undrar om det är några finländare med i världscupspremiären i österrikiska Sölden? Jag får nog ta och fråga herr Watson.
 


 

Och förresten, för alla komedisugna så finns följande filmer för en euro styck i Watsons Makuuni under helgens filmmaraton...


Nuija ja tosinuija kaks • Kummeli V • Kaameat Pomot 2 i Watsons Makuuni

Med sånt i tankarna tar jag mig an resten av hösten! Mysiga kvällar med kvalitetsunderhållning!

Fru Watson