Happy Halloween!

Häromdagen funderade jag på hur Halloween egentligen fått sin början. Nå, efter lite googlande kom det fram att All Hallows’ Eve, eller allhelgonaafton enligt forntida keltisk tradition är den första vinterdagen, då man trodde att de avlidnas andar rörde sig på jorden. Det är alltså det som är ursprunget till den här skräckhögtiden, som år för år blivit allt populärare också i Finland. Om det inte riktigt är din grej att gå på halloweenfest, lönar det sig att ta del av Watsons utbud av skräckfilmer under allhelgonahelgen. En euros filmer från den 30 september till den 1 november är Maggie (skräckfilm med Arnold Schwarzenegger), Sinister och Carrie.

Avsikten med skräckfilmer är ju att de ska väcka känslor av rädsla och skräck hos tittaren. I filmerna händer allt möjligt övernaturligt och de är fulla av demoner, spöken, vampyrer och zombier. Skräckfilmsscenen är inte riktigt nåt för mig, men herr Watson tittar däremot gärna på skräck. Visste ni förresten att man kan blockera filmer som är barnförbjudna via åldersgränsen som man kan ställa in i Watson-box? I praktiken går det till så att man i huvudmenyns inställningar ändrar inställningarna för vilka hyrfilmer som syns för barn. Ändringen av åldersgränsen bekräftas med låskoden för barnlåset. Barnlåset är som standard aktiverat. Om man vill hyra filmer med 18 års åldersgräns måste man först stänga av barnlåset. Låskoden för barnlåset kan man ändra i menyn Inställningar. I början är koden 1234.

Själv väntar jag snarare på helgens Makuunipremiär av filmen Entourage The Movie. Ni kommer väl ihåg HBO:s tv-serie med snygga Vincent Chase i huvudrollen? Som tur är kan man hyra många filmer från Makuuni samtidigt och titta på dem i olika enheter på en och samma gång, så jag behöver inte bråka med herr Watson om vilken film vi ska titta på.
 


Med skräckblandad halloweenfeeling önskar jag er en lugn alla helgons dag!