Hej igen!

I helgen har vi tänkt åka till stugan och bara vara tillsammans innan det är dags att städa undan allt inför vintern lite senare i höst. Nu får man ännu njuta av livet och tillvaron i lugn och ro.
 
Naturen i Finland är praktfull på hösten och ögonen och själen får vila när man sitter på bryggan vid stugan och tittar på solnedgången. Men ibland regnar det också i Finland och visst verkar det som om det utlovas regn till den här helgen också. Jag tror det blir stugsoffan för mig och barnen på lördagskvällen, för då kommer Den vida naturen (Avara luonto) på Yle, som den här gången säkert skapar en varm stämning, eftersom avsnittet spelats in på den indokinesiska halvön. Vilda Sydostasien (Villi Kaakkois-Aasia) är en femdelad serie, och det första avsnittet 26.9 utspelar sig på ön Borneo i Malaysia. I stugskogen hemma i Finland stöter vi nog inte på lika färggranna varelser, även om lövträden här tävlar sinsemellan i färgrikedom! Och om bastun råkar bli varm precis då programmet börjar, så funkar inspelningsegenskapen hur bra som helst och vi kan se programmet efter bastubadet. Lycka är att ha bredband också på stugan!


Bild Yle
 
Jag tänker också reservera lite tid med min man så att vi kan börja titta på en av våra favoritserier. Andra säsongen av True Detective finns nu på C More Play. Första säsongen såg vi ”live” på Yle, men nu kan vi se alla avsnitt i ett kör, om vi känner för det. Eller åtminstone 2–3 avsnitt i taget… Serien kan ses fram till februari 2016, så vi borde väl hinna se alla... Allt är dock annorlunda än förra säsongen, till och med intrigen och skådespelarna. Matthew McConaughey var verkligen en favorit förra säsongen, men Colin Farrell och Vince Vaughn lär knappast misslyckas de heller! Igen en bra anledning att krypa upp i soffan bredvid herr Watson!

För alla eventualiteters skull har vi också planerat lite familjemys framför filmen Lomasankarit. Den här inhemska äventyrsfilmen hör till utbudet av hyrfilmer i Makuuni och har spelats in i soliga Grekland (kanske får vi resfeber nu igen…). För Toni och hans styvbröder ändras deras helt vanliga semesterresa, när en lokal flicka som de lärt känna blir kidnappad. Goda råd är dyra och de stöter på många hinder på vägen, men nog ska det väl gå bra för alla till slut? Jag hoppas det! De tre pojkarna, som spelas av Nuutti Konttinen, Veikka Vainikka och Emil Launo, verkar vara helt otroligt bra när man kollar trailern!
https://www.youtube.com/watch?v=46JC5UYFJ4c
 
På söndagsmorgonen sover jag helt säkert, oavsett om vi är på stugan eller tillbaka i stan. Mannen och barnen sitter däremot lika säkert klistrade vid skärmen, oavsett var vi är. Det är ju nämligen dags för Kimi & Co att ta sig an Suzukabanan. Förmodligen kollar var och en på sin egen surfplatta eller mobil, om de inte kan se Watson på någon större skärm just då! Nu är det väl äntligen dags för Kimi att vinna för första gången den här säsongen?! Japans GP börjar redan tidigt på morgonen, kl. 7.55 på MTV Max. Och till och med lillkillen visste att det beror på nåt som kallas tidsskillnad. Huh!

Med drömmar om helgen
Fru Watson