Hjälp, svett och tårar

Kan ni tänka er, fru Watson har gått och blivit en support- och tekniknörd! I går bad grannen mig (!) om hjälp, när Watson inte funkade som det skulle på hens splitternya dator. Internetuppkopplingen var tydligen garanterat stabil och användarkontot fungerade normalt på den gamla datorn. Var låg alltså felet?
 
Hjälpen fanns som tur var nära till hands. Jag öppnade Watsons Frågor och svar (https://www.watson.fi/sv/tuki/fragor-och-svar) på min egen dator och efter att ha bläddrat lite löste jag problemet, och överraskade mig själv: tänk att jag kunde lösa problemet så lätt!
 
Lösningen var alltså webbläsaren. Jag har inte riktigt fattat vad felet var rent tekniskt, men på Watsons Supportsida fanns en tydlig uppmaning att använda webbläsaren Firefox. Standardwebbläsaren i grannens nya Windows 10-dator var Edge, som inte finns bland de webbläsare som stöds, inte heller Chrome stöds. Men med Firefox går det som en dans på rosor!
 
Jag bläddrade ännu för nöjes skull igenom Supportsidan och hittade många lättlästa tips för eventuella problemsituationer. Om jag stöter på något problem själv, kommer jag säkert att kolla där först.
 
Ute är det inte så vintrigt ännu på de här breddgraderna, men så där utan vidare börjar vintergrenarna och världscuperna komma i gång trots allt. Herr Watson hann redan bli bedrövad över att det inte är något skid-VM kommande vinter, följande VM ordnas först 2017 i Lahtis. Men han lyste genast upp, då han insåg att hans egen favoritgren backhoppning har en större roll i världscupen den här säsongen. Herr Watson blev biten av backhoppningsflugan med besked redan för flera år sedan i samband med en vintersemester i Garmisch-Partenkirchen. Efter detta har han sett backhoppning både live och hemma i soffan. Världscupen i backhoppning inleds i Klingenthal i Tyskland med kval redan nu på fredag. På lördag är det dags för lagtävling, och söndagen den 22 november sänds den individuella tävlingen live på MTV Max med början kl. 14.55. Och helgen därpå hoppar man redan i Ruka!


Själv väntar jag snarare på vinterns SuomiLOVE! Aah, om ändå Juha Tapio vore med och uppträdde igen … I den andra säsongen som börjar på Yle TV2 fredagen den 20 november kl. 21 hör vi igen 100 kärlekshistorier och 100 sånger om finländsk kärlek. Jodå, jag har redan köpt ett bigpack med näsdukar! Jag kollade redan framåt i kalendern och insåg att det är några avsnitt som jag inte kan se när de sänds eller hemma i soffan. Men då står laptoppen, Firefox, Watson och ett resepack näsdukar för hjälpen!
 
Ha så trevligt medan du väntar på helgen!
 
Fru Watson