Februari

Den annalkande våren kan redan förnimmas ute, solen skiner och fåglarna kvittrar. Tack vare det hurtfriska motionerande som inleddes i januari är stegen också lättare. Man känner att den långa vintern äntligen är på väg att ta slut. Fast visst hoppas vi fortfarande på snöföre, eftersom sportlovet hägrar i slutet av månaden.
 
Watson har minsann följt med mig till gymmet. Ibland har jag trampat crosstrainer och motionscykel i takt till Hem till gården eller Salatut elämät, nån gång har jag till och med kikat hur det går för gänget i Glamour. Senast glodde jag på hur noviserna i den nya serien Ummikot ulkomailla klarade sig ute i världen. Ett knäppt koncept, det påminde mig lite om Satuhäät.
 
Filmer tittar jag på hemma, eftersom man behöver en filt och en soffa eller ett annat mysigt bo för att få en riktig filmupplevelse.
 
Den här veckan är en av premiärfilmerna i Watsons Makuuni det inhemska kvalitetsdramat Kätilö (Barnmorskan). Filmen, som bygger på Katja Kettus succéroman, berättar finländska Helenas historia. Helena förälskar sig i en tysk SS-officer under Lapplandskriget. Filmen har regisserats av Antti J. Jokinen, och i huvudrollerna syns Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Tommi Korpela, Seppa Pääkkönen, Elina Knihtilä och Johannes Brotherus.Både berättelsen och det visuella gör stort intryck i Barnmorskan. Scenen där Krista Kosonen klipper sitt hår dröjer sig kvar på näthinnan. Jag rekommenderar filmen!

The Last Witch Hunter, som är ett fantasiäventyr med Vin Diesel i huvudrollen, bjuder på helt annan stämning. Vin Diesel spelar en odödlig häxjägare, som måste rädda New York City från den fasansfulla förbannelse som planeras av en klan med häxor. Han får hjälp från ett oväntat håll.

Still Alice är en berörande berättelse om en psykolog som insjuknar i Alzheimers sjukdom. Huvudrollen spelas av Julianne Moore, som belönades med en Oscar för sin rollprestation. Filmen kan ses på C More First från och med den 7 februari.
 
På lördagar ordnas en egen filmkväll för barn i MTV Juniori kl. 18. Inkommande lördag visas Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna.

Vår yngsta fick en egen surfplatta i julklapp. Med den kan han titta på barnkanalerna helt själv. En dag överraskade han dock mig, när han ville att jag skulle beställa ett avsnitt av Professor Balthazar åt honom i Makuuni. Jag kommer själv ihåg denna klassiska animerade serie från min barndom.
 
Trevliga tittarstunder önskar Fru Watson