Julbestyr, jäkt, pyssel och stök

Det är bråttom både här och där och åtminstone hos barnen i familjen Watson märker man redan en spänd förväntan inför julen, fast de inte fått jullov ännu ens. Jag nämnde ju det här redan tidigare och då berättade jag om Disneys kanaler. Nu kan vi lätta på spänningen med MTV Juniori också. Watson frivisar kanalen den här veckan! Till programutbudet hör bl.a. INK Invisible Network of Kids, Chuggington och Svampbob Fyrkant. Dessutom visar Juniori åtminstone helgmorgnar den finländska animerade serien Pajunkissametsä från 2012. Serien handlar om en liten flicka som kommer bort från sin syster och söker vägen hem. På vägen får hon hjälp av skogens kloka djur.


 
Om eller när jag hinner mitt i julstöket, så tänker jag själv titta på filmen Elämältä kaiken sain med Vesa-Matti Loiri och Armi Toivanen. Den hör till Makuunis premiärfilmer den här veckan. Filmen handlar om vardagen i en bonusfamilj, klyftan mellan generationerna och renoveringen av ett hus. Man har alltså lyckats samla alla ingredienser som behövs för en katastrof. Dessutom med massor av kvalitetsskådespelare! Jag planerar alltså att lämna min egen vardag för en stund och fördjupa mig i nån annans dito i stället! Filmen är säkert en sån som kryper in under skinnet, och det blir nog både skratt och gråt. Och förstås kommer jag säkert att hitta sånt som jag känner igen från mitt eget liv. Så kanske får jag skratta åt mig själv också?
https://youtu.be/fzit_D1LmbU
 
Jag kan inte låta bli att avundas min man för hans förmåga att inte stressa inför jul. För mig själv blir det lätt så att jag varje kväll hittar på nån syssla eller nåt pyssel (det är ju så himla viktigt att få allt gjort ...), medan herr Watson tar kvällarna som de kommer. Han vilar och slappar, ofta tillsammans med barnen, ibland själv. Jag lär knappast få herr Watson att titta på Armi Toivanen, men han väntar i stället på att få se boxningsfilmen Southpaw som hade premiär i Watsons Makuuni den 16 december. På grund av vissa tråkiga omständigheter så hann han inte se den på bio, men han får ju en chans att koppla bort vardagen nu i stället. Jake Gyllenhaal är nästan omöjlig att känna igen, som han plågat sig och byggt muskler inför den här filmen! Själv vet jag inte nåt om boxning som sport, men det verkar finnas nån viktig machogrej med boxning som gör att generation efter generation av män faller för sporten. Annars skulle det knappast komma nya boxningsfilmer med jämna mellanrum. Själv har jag sett första Rockyfilmen och Million Dollar Baby, men herr W har förstås sett alla andra också. Så jag låter väl honom se den här också, i lugn och ro!

 
Den bästa julfilmen nånsin
 
”De' kan inte va' sant, kolla här!" Herr Watson är ivrig när han basunerar ut att Makuuni står för årets kulturgärning. Makuuni har nämligen lagt till en filmklassiker från det gyllene 80-talet bland sina hyrfilmer. Raka spåret till Chicago har vi förstås sett många gånger, men det är en film som fortfarande håller. I regi av John Hughes försöker Steve Martin och John Candy ta sig till Chicago, men de drabbas av en massa elände längs vägen. Filmen är full av julens budskap, men med en så pass skruvad humor att man inte kan låta bli att gilla den! Den klassiska scenen med Steve Martin vid biluthyrningsdisken får mig nog att bli lite röd om öronen..
 
Adventshälsningar från fru Watson