Watson inleder samarbete med Samsung

En Watson-app för Samsungs tv-apparater har lanserats, vilket innebär att tv-tjänsten Watson kan användas i tv:n utan någon som helst tilläggsutrustning. Watson är en finländsk tv-tjänst som produceras av ICT-koncernen Anvia. I Watson kan man titta på direktsända eller inspelade program och se Makuunis beställvideor.

Watson-appen fungerar i alla Samsungs Smart TV-modeller som kommit ut på marknaden från och med 2013. Appen kan lätt hämtas till Samsungs Smart TV-modeller via tv-apparaternas Smart Hub-portal. Till Samsungs nya Tizen-modeller kommer appen under hösten.

”Watson har fått beröm för att tjänsten är lätt att använda, och nu blir den ännu lättare att använda då appen finns i tv:n. Det är förstås mycket bekvämare att använda en enda fjärrkontroll i stället för att hela tiden leta efter den rätta. Det känns bra att appen kan fås också till Samsung-tv-apparater som har några år på nacken och inte bara till de nyaste modellerna", säger vd Mathias Norrback på Watson Nordic Ab.

”Vi anser att det är viktigt att Samsung Smart TV stöder alla populära streamingtjänster, inklusive målmarknadens egna tv-tjänster. Nu kan finländarna njuta av den otroligt populära tv-tjänsten Watson direkt i sin Samsung Smart TV”, berättar Markus Nummisalo AV-försäljningschef på Samsung.

”Vi vill att det ska vara enkelt för tv-tittarna att konsumera tv-underhållning. För många är det naturligaste sättet att se tv ännu tv-apparaten i vardagsrummet. Vi är glada att vårt samarbete med Samsung ökar den vanliga tv-tittarens möjligheter att ta ett steg närmare ett nytt sätt att konsumera tv-underhållning”, fortsätter Norrback.

Watson omfattar baskanalerna på tv, de populäraste betal-tv-kanalerna och beställvideor (video on demand). Tack vare inspelningsfunktionen och Makuunis stora utbud av beställvideor finns det alltid något att titta på i Watson oavsett dag och tidpunkt. Förutom i tv-apparaten kan man använda Watson på surfplattan, smarttelefonen och datorn.

Watson-appen fungerar i alla Samsungs Smart TV-modeller som kommit ut på marknaden under 2013-14 (F- och H-serier). Appen kan lätt hämtas till Samsungs Smart TV-modeller via tv-apparaternas Smart Hub-portal. Till Samsungs nya Tizen-modeller (J-serie) kommer appen under hösten.