Nytt år, nya hälsosamma vanor

Äh, jag spenderade större delen av julledigheten med att äta choklad och titta på Watson och det märks nog. Så den här mamman rivstartade redan under årets sista dagar och skaffade sig en personlig tränare för första gången nånsin. Watson får alltså följa med till gymmet i fortsättningen. Jag drömmer redan om att sätta mig med hörlurarna och plattan i en massagestol på gymmet och titta på någon härlig serie efter ett tungt träningspass. Jag har till och med börjat följa andras mat- och träningstips på Instagram under #timmikuu.

Bantning och motion intresserar mig också på tv. Den här veckan började den nya säsongen av Suurin pudottaja på Ava och nästa vecka tänker jag kolla på det nya programmet Rakkausdietti med paret Aki och Rita, kända från Temptation Island. Dessutom kommer Hurja painonpudotus (Extreme Weight Loss) på tv nästan dagligen. Riktigt allt varken orkar eller hinner jag se, men Suurin pudottaja måste jag lägga på inspelning i varje fall.
 
I helgen följer vi med spänning hur de finländska skidåkarna klarar sig i Tour de Ski i världscupen i längdåkning. Hoppas att smålejonens kämpaglöd har smittat av sig också på skidåkarna. Vi lär verkligen hurra och hålla tummarna hemma i tv-soffan!
 
Åtminstone jag småäter gärna då jag tittar på tv. Särskilt på kvällarna är det gott med söta snacks. Jag var tvungen att bli av med min ovana, så jag bytte smörgåsar och söta snacks mot grönsaker. Funkar med eller utan dipp. Också barnen gillar förresten grönsakssnacksen! Om jag behöver få i mig något med mer kolhydrater, så hör popcorn till de hälsosammare av de ohälsosamma alternativen. Det här borde få mig att tappa några kilon.

Grönsaksdipp passar bra till exempel om man vill njuta av ett romantiskt drama. I helgen är det premiär på C More Play för den brittisk-amerikanska samproduktionen Third Person, som berättar om par som bor på olika håll i världen men som på ett märkligt sätt förenas av diverse likheter. I huvudrollerna ses bland annat Liam Neeson och Olivia Wilde.

En annan slags kärlek bjuder Her på. Her är en science fiction-film om en deprimerad man, som förälskar sig i sin dators operativsystem. I huvudrollerna: Joaquin Phoenix, Amy Adams och Scarlet Johansson.

Sportiga och vintriga hälsningar!
Fru Watson