Dags att fly mörkret – precis vart som helst

December. Det för tankarna till knarrande snö, smygande tomtenissar, barn som sjunger julsånger och skedar som klirrar i glögglasen. Men hos oss har det snarare varit regnet som smattrat mot plåttaket, vinden som ylat, barnen som bråkat och jag som ilsknat till. Alla börjar vara trötta på den långa hösten och på mörkret, men som tur är så är det bara några veckor kvar tills jullovet börjar.
 
Det känns inte särskilt soligt på morgonen just nu, men trailern till filmen Ollaan vapaita, som är ny i Makuuni, http://youtu.be/7OYw7Dh3gQs fick mig på gott humör och jag kan knappt bärga mig tills jag får se själva filmen. Ett somrigt Helsingfors såg härligare ut än jag minns och att döma av recensionerna som filmen fått så lär det bli en härlig filmkväll.

En annan filmnyhet är The Runner som berättar om en okänd politikers väg till berömmelse. Hur går det egentligen när det finns en massa fylleäventyr och kvinnoaffärer i hans förflutna? I huvudrollen Nicholas Cage.
 
En film som faller mig mer i smaken är Rewrite, där Oscarsvinnaren Keith Michaels inte längre får till stånd någonting efter att ha skrivit ett förstklassigt manuskript. När pengarna börjar tryta, tar han anställning som lärare på ett okänt universitet i en småstad. Om handlingen behöver jag knappast berätta nåt annat än att huvudrollen spelas av Hugh Grant. Underbart!


 

Tycker ni också att det ibland är irriterande svårt att köpa julklappar? Folk har ju redan allt! En julklapp är åtminstone lätt att fixa i år: min systers familj har nämligen länge klagat på att teve syns så dåligt via deras antenn. De har vänt och vridit på antennen många gånger utan resultat. Men nu behöver de inte längre gräma sig över program de missat, för i vårt paket till hela familjen finns en Watsonbox, som är liten och vit och därför säkert även faller min inredningsgalna systeryster i smaken. 40 kanaler i stället för tidigare cirka två och en halv!
 
Mitt gudbarn studerar och har ingen tv i sin lägenhet, utan kollar på teve i sin dator i stället. Hen är ett tv-seriefan och har redan Watson, så julklappen blir förstås C Mores kanalpaket. Där finns det minsann film och serier att kolla på.
 
Jag kommer ihåg när jag själv beställde C More och stängde av teven efter att jag gjort beställningen. Barnen började hoppa och skrika att de vill se de nya kanalerna nu genast och jag förklarade för dem att det går ju inte – först beställer man och sedan väntar man och kollar (otåligt) om kanalerna börjat synas varje dag i flera dagar. Vilket vrål jag möttes av! Nej, morsan, nej! Det är så stenålders! Kanalerna syns genast! Och förstås hade kidsen rätt. Det är länge sen man behövde vänta på inkoppling – oavsett om det är natt eller dag, vardag eller helg, det är bara att aktivera och så funkar det.
 
C More fick mig förresten att tänka på att tipsa om några favoriter som vi ofta kollar på: Dumma mej 2, med sina minioner är barnens favorit (och vår också förstås). Lillkillen har till och med önskat sig en egen minion i julklapp ... en annan favorit, också den särskilt lillkillens, är Småkryp där världen upplevs ur krypens synvinkel.

Nu har jag dessutom kollat på ett par avsnitt av den svenska serien Gåsmamman. Serien handlar om trearnsmamman Sonja som lever ett bekymmersfritt liv med sin familj, men tvingas in i ett spel i den undre världen. Mer än så vet jag egentligen inte än. Det verkar lovande åtminstone!
 
Trevlig adventstid, önskar fru Watson