Tomtesysslor

Huh, det är ju helt otroligt hur fort början på december rusade förbi nästan obemärkt. Nu är vi snart halvvägs in i december. För en gångs skull fick jag en snilleblixt och lät Watson spela in slottsbalen, så att jag i lugn och ro kunde gå tillbaka och titta på de personer och galakläder som var mina favoriter. Måndagskvällen gick åt till att beundra lottorna och snyfta åt veteranernas sång. Nu är det dock dags att orientera sig mot julen, som närmar sig med stormsteg.
 
Jag märker att julstressen börjar smyga sig på litegrann; det är mycket program och fester, för att inte tala om julklappsinköpen. För att få sköta mina tomtesysslor i fred så kan jag till exempel parkera minstingen framför Disneypaketet. Paketet kostar mindre än en femma i månaden och omfattar tre Disneykanaler. På kanalerna visas bl.a. Phineas och Ferb, Sofia den första, Hannah Montana, Chuggington med flera välkända figurer. Föräldrar till morgonpigga Star Wars-fans torde bli glada när de får veta att Disney Channel visar Star Wars Rebels lördagsmorgnar kl. 6.30.

På Junior kan familjens minstingar följa bl.a. Ti-Ti Nalles och resten av nallefamiljens bestyr.
 
I Watsons Makuuni har vi tittat mycket på Onneli ja Anneli och Me Rosvolat, men de funkar ändå garanterat som underhållning medan jag håller på med mina tomtesysslor. Inför jul så intresserar säkert också Alone for Christmas, en film som berättar om en hund som i misstag lämnas kvar hemma när familjen reser bort för att fira jul. Jag har visst redan berättat det här, men i Watson kan man ställa in barnlåset så att menyn visar endast filmer som är barntillåtna. Funktionen finns under Inställningar i huvudmenyn.
 
Herr Watson är lätt att lura bort medan jag slår in julklappar, eller hela helgen för den delen, allt som behövs är lite vintersport. MTV Sports vintermaraton är en dröm för sportfantasten med världscuperna i backhoppning, alpin skidsport, nordisk kombination och längdskidåkning. Kommande lördag är det till exempel direktsändning från världscuperna i alpin skidsport, backhoppning och längdåkning hela dagen, och på söndag fortsätter det i samma stil. Han lär knappast störas av att jag prasslar med julklappspappret.
 

Vår stora kille är inte så intresserad av vintersport, men desto mer av engelska Premier League. Fast hans klapp är ändå rätt lätt att slå in, ett presentkort till spelbutiken eller det nya Fifaspelet. Premier League kan han se tack vare kanalpaketet MTV Total, som han fick redan till sin födelsedag.
 
Ett kanalpaket är annars ett bra julklappstips exempelvis till äldre människor som redan verkar ha allt. Watson är lätt att använda och underlättar kanalzappandet.
 
Nu återgår jag till julbaket, pysselhälsningar från fru Watson mitt i julsysslorna