Semesterfeeling

Det är högsäsong för vintersemestrar just nu och vitt på marken i hela landet. Skidcentren är proppade med resenärer och dagarna fylls av diverse utomhusaktiviteter. 


 

Mot kvällen är det härligt att kunna njuta av bastuns värme, lite het dryck och vila för trötta fötter. En film skulle också sitta bra, men i stugan syns bara några få kanaler och inget av intresse visas just nu. Det finns en dvd-spelare i stugan, men närmaste filmuthyrning är tiotals kilometer bort.

Låter det bekant?

Förra veckan berättade jag ju om Chromecast, som är lätt att plocka med sig till exempel på semestern, och på samma gång får man hela Watsons utbud med sig. Min systers familj har Apple TV, och också via Apple TV funkar Watson perfekt. De har tydligen med sig boxen till stugan och från iPhonen eller iPaden kan de strömma precis vad de vill. Eller snarare det som majoriteten vill.

Har ni förresten märkt att också MTV Junioris program finns i programbiblioteket och kan ses när som helst? Den långa bilresan blir betydligt lugnare, när man packar med surfplattan i bilen och barnen kan kolla på sina favoritprogram. Det blir mindre tid över för käbbel om sånt som vem som ska sitta var, vem som ska ha vilken färg på sin sugrörsdricka och om man får titta ut genom någon annans fönster …

Den mest efterlängtade filmen för sena semesterkvällar är nya Bondfilmen, Spectre, som nu finns som hyrfilm i Watsons Makuuni. Männen i familjen är Bondfans hela gänget, så hyrfilmen lär nog snurra några varv under hyrestiden. Storyn tar sin början i Mexiko, samma plats där också den andra filmen för sena semesterkvällar, Sicario, utspelar sig. Den filmen handlar å sin sida om ett drogkrig på gränsen mellan Mexiko och USA.Photo credit: Francois Duhamel Copyright: © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved. 

Actionfilmer är inte mitt förstahandsval, men det är däremot The second Best Exotic Marigold Hotel. Den uppföljaren har nu kommit till C More Play och är precis som den första filmen en riktig feelgoodhistoria på cirka två timmar. Fantastiska skådespelare (Judi Dench, Maggie Smith, Richard Gere) och ett härligt färgstarkt Indien är en underbar kombination.
 
Ingen panik, om du förresten missat svenska Jordskott som visats på Yle tidigare. Serien finns nu på C More i sin helhet. Skandinavisk action när den är som bäst! Kriminalkommissarie Eva Thörnblads dotter försvann för sju år sedan. Nu återvänder Eva till sin hemstad för att delta i faderns begravning. Nu är ett annat barn spårlöst borta. Finns det en koppling mellan fallen och kan Eva ännu hitta sin dotter?

Fru Watson