Star Wars och Game of Thrones

Herr Watsons drömvår har börjat på tv-fronten.  Igår släpps senaste Star Wars: The Force Awakens i Watsons Makuuni och på måndag kommer sjätte säsongen av Game of Thrones i C More Plays programbibliotek. Lyckan är total!
 
Senaste Star Wars tar vid där Jedins återkomst (1983) slutade för 30 år sedan. Filmens skådespelare känner du säkert igen och filmen följer noggrant den ursprungliga storyn. Såväl publik som kritiker har tagit emot filmen väl, även om uppföljare ofta sågas. Filmen fick fem Oscarsnomineringar. Den superhärliga finländska Youtubestjärnan Sara Forsberg skapade ett språk till några rymdvarelser i filmen. https://www.youtube.com/watch?v=sGbxmsDFVnE


https://www.youtube.com/watch?v=sGbxmsDFVnE

En annan av herr Watsons tv-kärlekar är Game of Thrones. Säsong 6 av serien börjar runt om i världen i slutet den här veckan eller i början av nästa vecka och de ivrigaste fansen räknar redan sekunderna tills det är dags. Här räknas det kanske inte riktigt sekunder än, men jag gissar att det inte lönar sig att försöka föreslå något annat program på måndagskvällen.


https://www.youtube.com/watch?v=EI0ib1NErqg

Om du vill se en bra film men inte är intresserad av rymdäventyr eller drakar, så rekommenderar jag varmt dramakomedin En oväntad vänskap (Intouchables) https://www.watson.fi/pctv/VODView#cat:1928282,order:alphabetical,details:1881583,index:0_81. Till och med tonåringen i familjen blev tagen av den här franska filmen som bygger på verkliga händelser. Filmen handlar om miljonären Philippe som blivit förlamad i en olycka och ännu en gång söker en personlig assistent. Arbetet är tungt och assistenterna byts ofta ut. Den unga förortskillen Driss går på arbetsintervjuer för att få underskrifter av arbetsgivare för att bevisa att han har sökt jobb och har rätt att få arbetslöshetsersättning. På arbetsintervjuerna gör han bort sig totalt och slänger ur sig precis vad han känner för, bara för att få underskriften han behöver. Men Philippe bestämmer sig för att provanställa honom. Driss struntprat har gjort intryck på honom.

På C More finns det också en annan film som tonåringen gillade. The Day After Tomorrow  är en klassisk katastroffilm om klimatförändringens följder och människors kamp mitt bland vatten och is. Action visst, men filmen är också tankeväckande.


https://www.watson.fi/pctv/VODView#provider:cmore,main:1,details:8994491,index:0_0

PS. Om du inte har C More ännu lönar det sig att testa nu för du får en månad utan avgift. Om du redan har ett Watsonkonto, beställ C More på adressen www.watson.fi/fi/tutustumistarjous (på finska) eller ring Watsons kundtjänst på nummer 0800 393 330 (vard. 10–20, lör. 10–16, avgiftsfritt nummer). Erbjudandet gäller endast Watson Nordics kunder och förutsätter att tv-tjänsten Watson har aktiverats.
 
Ha en trevlig vecka!
 
Fru Watson